• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokoviću zabranili, američkog plivača pustili: Poslije pakla za Novaka, promijenili su pravila!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji srpski sportista nije imao priliku da se bori za grend slem titulu u Australiji, a Majkl Endrju može da uđe u zemlju.

 australijanci pustili u državu plivača koji nije vakcinisan  Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Instagram/swimmermichael/printscreen

Rigorozna pravila koja su važila kada je Novak Đoković trebalo da se bori za grend slem titulu u Melburnu sada nisu na snazi. Australija je donijela šokantnu odluku, američki plivač Majkl Endrju može da se takmiči u njihovoj zemlji, iako je poznato da on nije vakcinisan!

Na revijalnog dugađaju "Duel u bazenu" u kojem će se nadmetati reprezentacije Australije i SAD biće omogućeno učešće i Endrjuu, koji je svojevremeno odbio vakcinaciju jer bi to moglo da utiče na njegove sposobnosti na treninzima. O tome je pričao otvoreno i vakcinaciji se protivio mnogo više nego Đoković, koji je na beogradskom turniru organizivao punktove za vakcinisanje igrača i trenera.

"Ne pokušavam da budem najpametniji momak, samo želim da plivam brzo i pokažem ljudima strast koju imam za ovim sportom. Ja nisam ovdje da bih iznosio svoje stavove i utičem na ljude koji bi to mogli ozbiljno da shvate. Imamo pravo da sami odlučujemo, a ja sam tu samo da plivam najbrže što mogu", rekao je prije nekoliko mjeseci Majkl.

Za to vrijeme Novak je bio u Sloveniji, gdje je gledao košarkaški okršaj u kojem su dominirali Luka Dončić i Nikola Jokić:

U odnosu na period kada se igrao Australijan open, sportisti koji ulaze u zemlju ne moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji, ljekarsko uvjerenje da ne moraju da budu vakcinisani ili negativan tekst. Sada je neophodno samo da se na letu koji vodi u Australiju pojave sa maskom na licu, što su mnogo opuštenija pravila nego kada je Đoković želio da igra tenis u Melburnu.

Ipak, i dalje nije jasno kada će on to moći da uradi ponovo. Jasno je da mjere više neće biti rigorozne, ali je pitanje da li će Novak dobiti vizu nakon što je početkom 2022. godine deportovan iz Australije. Tada se pričalo da će mu biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine, ali je u međuvremenu promijenjena vlast i sa mjesta premijera sklonjen Skot Morison.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Па шта је ту чудно, западом владају гејеви, фашисти и нацисти искомплексирани зато што их ми словени карамо у свему гдје год стигнемо...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC