• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otac Lane Pudar opleo po političarima: Nemojte joj više čestitati, Lana vam ništa ne znači!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velibor Pudar oštro je reagovao na čestitku premijera HNK Nevenka Hercega upućenoj njegovoj ćerki nakon osvojenog zlata na EP u plivanju.

 Otac Lane Pudar opleo po političarima: Nemojte joj više čestitati, Lana vam ništa ne znači! Izvor: Instagram/Velibor Pudar

Lana Pudar u srijedu je postala evropska šampionka na 200 metara delfin i još jednom potvrdila odličnu formu.

Nakon uspjeha mlade šesnaestogodišnje Mostarke koja u svom gradu nema ni adekvatan bazen za treniranje uslijedile su brojne čestitke, a među prvima koji su to učinili su i brojni političari.

Možda će vas zanimati

 Među njima je bio i premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, a nakon njegove čestitke burno je reagovao Velibor Pudar, Lanin otac i oglasio se porukom na facebooku.

"Nisam mislio, ali moram. ‘Na tomu putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanskog Kantona, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, poduprijeti Vaše sportske napore‘, zaključio je Herceg. Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška) koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa Svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje ‘da nismo nagradili ni neke ‘naše‘ pa što bi Lanu‘. Da Lana je ‘dijete s druge planete‘ i slučajno živi u HNK/HNŽ. nevenko herceg i rašid hadžović su odbili svaku molbu KVS Orka za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju... U principu za sve ove godine KVS Orka za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM!”, istakao je Pudar i dodao:

"Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini. I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje",zaključio je otac najbolje bh. plivačice.

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dani

A s druge strane kad mu je neko predložio da odvede Lanu u Srbiju, da ne zaboravi svoje porijeklo i svoju religiju on mu je odgovorio da bi radije da ga zovu š.... u njegovom gradu nego gospodinom u tuđem. Htjedoh napisati misliš u istom onom gradu (Mostaru) u kom ulica nosi ime po ustaškom vođi. I onda se čudi što ništa nisu uložili u njegovo djete. E moj, Velibore.

Jaaa

Izbori za mjesec i po, a u novembru, ko to bješe Lana...

Sale

@Jaaa Prvo da li je sramota sportske klubove u RS koji dobijaju 5x više ulaganja od RS i BL nego Federalni a nemaju nikakvih rezultate, i da li je sramota političare Federacije koji nisu u stanju bili ni bazen napraviti ni dvoranu, ni osvjetliti prilaz Mostaru ni 30 godina poslije rata ukloniti apokaliptične kuće koje podsjećaju na rat u Mostaru, da čestitaju curi uopšte

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC