• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija - Hrvat sa 152. mjesta do titule u Sinsinatiju!

Autor Dragan Šutvić

Stefanos Cicipas je od ovog ponedjeljka ispred Novaka Đokovića, ali mu je prije toga Borna Ćorić održao lekciju u finalu Sinsinatija.

 borna ćorić osvojio sinsinati  Izvor: Profimedia

Nekada najveći talenat hrvatskog tenisa Borna Ćorić (26) napravio je ogromno iznenađenje na mastersu u Sinsinatiju gdje je nizao "skalpove" znatno poznatijih igrača, a nije se zaustavio ni u finalu. U borbi za trofej i 1.000 bodova - savladao je Stefanosa Cicipasa (6:3, 6:4) i tako došao do najvećeg uspjeha karijere!

Do sada je to bilo finale Šangaja 2018. godine, kada ga je nadigrao Novak Đoković, a sada je nastavio da produbljuje agoniju Cicipasa koji maltene gubi svaku borbu za trofej u kojoj se nađe.

"Nisam još svjestan šta sam postigao. Bio je ovo jako težak meč. Na početku nisam igrao dobro, ali kasnije sam počeo da serviram i da se borim, a onda sam u drugom setu odigrao najbolji set ove godine i pobijedio", rekao je Ćorić koji je ovim trijumfom skočio sa 152. do 29. mjesta na ATP listi.

Dobro je poznato koliko su ga mučile povrede, posebno ramena zbog koje nije bio "svoj" više od godinu dana, ali sada kada se oporavio ponovo predstavlja samu tenisku elitu.

Tokom trajanja Sinsinatija, na kome je nastupio samo zbog zaštićenog rejtinga, Ćorić je pobjeđivao odlične igrače - Muzetija, Nadala, Bautista-Ahuta, Ože-Alijasima, Norija i na kraju Cicipasa, izgubivši pritom samo jedan set - protiv "Bika sa Majorke" u drugom kolu turnira.

Zanimljivo, Stefanos Cicipas je od ovog ponedjeljka "preskočio" Novaka Đokovića i sada je peti teniser na ATP listi, dok je pomenuti Ćorić ostvario napredak od 123 pozicije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC