• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica na US openu - španska senzacija slavila poslije pet i po sati

Autor Haris Krhalić

Ko će od ponedjeljka biti prvi na ATP listi? Vjerovatno osvajač US Opena...

 Karlos Alkaraz se nakon pet i po sati plasirao u polufinale US opena Izvor: Profimedia

Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale US Opena pošto je poslije čak pet sati i 18 minuta savladao italijanskog kolegu Janika Sinera. Gledaoci na "Artur Ešu" gledali su spektakularan duel do jutarnjih časova i svjedočili ispisivanju istorije, pošto je Alkaraz u ovoj drami spasao meč-loptu i potom uspio da napravi preokret protiv Italijana, samo dvije godine starijeg, koji ga je prethodno savladao na Vimbldonu.

Alkaraz je na kraju slavio 3:2 (6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3) i tako je stigao do svog prvog grend slem polufinala gdje ga čeka domaći predstavnik Fransis Tijafo, koji je inače "počistio" Andreja Rubljova u tri seta i svakako će biti odmorniji.

Tijafo će ipak uz sebe imati domaću publiku, koja je svjedočila njegovoj eliminaciji Rafaela Nadala, a vidjećemo da li će Amerikanac uspjeti da zaustavi i novu špansku senzaciju. Najveći problem za Alkaraza su dugi mečevi zbog kojih je izgubio mnogo energije, jedva da će imati vremena da se oporavi prije meča polufinala, ali kada zna šta je ulog - sigurno će dati sve od sebe da dođe do prvog grend slem finala.

Sa druge strane žrijeba su Karen Hačanov i Kasper Rud, tako da je i dalje moguće da vidimo i promjenu na vrhu ATP liste od ponedjeljka, odnosno Rafaelu Nadalu ostaje da navija protiv Alkaraza i Ruda...

Ako neko od njih dvojice osvoji titulu na US Openu - od ponedjeljka će uz prvi grend slem trofej uz svoje ime imati i "broj 1" na ATP listi, s tim da je moguće i da dođu do liderskog mjesta i bez titule, ali i tu postoji uslov. Smiju da izgube u finalu, ali ne jedan od drugog.

Podsjetimo, Novak Đoković će od naredne nedjelje biti na sedmom mjestu ATP liste iako je u prethodne dvije nedjelje izgubio 1200 bodova zbog neučešća na US Openu, dok najveći pad čeka Medvedeva - sa prvog na četvrto mjesto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC