• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal nesportskim potezom izluđuje rivale! Novakovi navijači pronašli dokaz - sudije mu ovo dozvoljavaju! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španski teniser često u ključnim momentima mečeva pravi jedan potez koji nije korektan prema protivnicima.

 Rafael-Nadal-nesportski-potez-na-mecevima-US-open-Vimbldon Izvor: Profimedia

Rafael Nadal završio je takmičenje na US openu. U osmini finala pobijedio ga je Frensis Tijafo i tako ga poslao kući bez novog grend slem pehara. Na konferenciji za medije po završetku meča španski as je najavio da će napraviti pauzu i da ne zna kada će se vratiti na teren, a za to vrijeme su navijači pronašli jedan interesantan detalj. Potez Rafe koji ne djeluje pretjerano korektno prema kolegama.

Navijači Novaka Đokovića na društvenim mrežama okačili su nesportski potez Nadala koji je napravio na dva meča u prethodnih nekoliko mjeseci. Prvo protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu Vimbldona, pa onda i protiv Tijafoa u Njujorku. U obje situacije igrali su se važni momenti seta i Nadal je imao brejk loptu, rival se spremao na servis. Prilikom ta dva servisa Španac je čekao posljednji momenat da podigne ruku i da signalizira rivalu da nije spreman da primi servis. Nije to ništa novo, rade to i mnogi drugi teniseri, mada je navijačima bilo posebno zanimljivo što je to učinio baš na brejk lopte rivala.

U obje situacije oduzeo je servis rivalu. Protiv Frica to je bilo u petom setu pri rezultatu 3:3, Tejlor je uzvratio u narednom gemu, ali je u taj-brejku izgubio. Nadal je potom predao meč Niku Kirjosu (Australija) u polufinalu zbog rupture stomačnog mišića koju je zadobio u meču sa Fricom. Na meču sa Tijafoom taj potez napravio je pri vođstvu od 5:4, Frensis je odservirao duplu grešku i Nadal je izjednačio. To ga nije koštalo na kraju, pošto je uspio da ostane smiren i da zabeleži najveću pobjedu u karijeri i dođe do duela sa Andrejem Rubljovim (Rusija).

Sada ga čeka povratak u domovinu i tamo će biti sa suprugom Ćiskom i prisustvovaće rođenju sina. Nije otkrio kada bi mogao ponovo da uzme reket u ruke. "Moram da se vratim, da popravim stvari i ne znam kada ću se vratiti. Kada se bude osjećao mentalno spremnim da se ponovo takmičim, tada ću se vratiti. Sada me čeka rođenje sina, vrijeme je da se resetujem", poručio je Nadal koji je između prvog i drugog seta otišao na pauzu i zadržao se u toaletu skoro devet minuta. Reka je da je "samo stavljao zavoj na ruke zbog velike vlažnosti."

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC