• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraljica Elizabeta odbila da pomogne Novaku! Britanci otkrili sve: Ona je ignorisala molbe i pisma Đokovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Britanski mediji poslije smrti kraljice Elizabete otkrili su i kako je ona odbila molbu Novaka Đokovića za pomoć...

 Kraljica-Elizabeta-ignorisala-molbe-Novaka-Djokovica-za-pomoc-u-Australiji Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Sky News

Kraljica Elizabeta je odbila molbu za pomoć Novaka Đokovića. Ovu informaciju prenijeli su britanski mediji nekoliko dana poslije njene smrti. Tvrde da je ona ignorisala zahtjev Novakovog oca Srđana koji je putem jednog pisma tražio od nje da pomogne srpskom teniseru da igra na Australijan openu. To se na kraju nije dogodilo.

Otkrio je to britanski "Ekspres" u tekstu. "Kraljica Elizabeta je ignorisala zahtjev Novakovog oca i nije se umiješala da pomogne Srbinu na Australijan openu. Ona je bila veliki fan sporta, posebno konjičkog. Nije toliko pratila tenis, mada je bila na Vimbldonu nekoliko puta tokom svoje vladavine od 70 godina. Uprkos njenoj nezainteresovanosti, našla se u centru kontroverze tada", piše taj list.

Podsjetimo, Đoković je tada dobio medicinsko izuzeće da uđe u Australiju, imao je sva neophodna ovlašćenja, ali je onda došlo do miješanja politike u sport. Tadašnji premijer Skot Morison i ministar za imigracije Aleks Houk iskoristili su svoj uticaj, skandalozno su tretirali jednog od najboljih tenisera svih vremena i na kraju su ga deportovali iz Melburna. Dok se sve to dešavalo, Srđan Đoković je pokušao da traži pomoć od kraljice.

Ovako je Novak deportovan:

"Pozivam kraljicu Elizabetu, lidera Komonvelta, da interveniše i da zašttii ljudska prava mog sina Novaka. Pozivam je da zaustavi političko gonjenje koje trpi od momenta kada je došao u Australiju. Apelujem na nju da zaustavi torturu i progon koji trpi najbolji teniser i slobodan građanin ovog svijeta", naveo je Srđan između ostalog u pismu. Njegova molba na kraju je ipak ignorisana. Poslije svega toga Novak je igrao na Rolan Garosu, Vimbldon je osvojio, ali nije dobio bodove, dok na US openu nije igrao zbog odluke da se ne vakciniše.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC