• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imao sam sreću da Novak nije bio tu! Novi najbolji teniser svijeta zna koga je najteže dobiti

Autor Haris Krhalić

Karlos Alkaraz, osvajač US Opena i novi "Broj jedan" svjetskog tenisa, govorio o Novaku Đokoviću poslije podizanja titule na grend slemu u Njujorku,

 Karlos Alkaraz o Đokoviću Izvor: FoNet/AP/Yuki Iwamura

Španski teniser Karlos Alkaraz napravio je istorijski rezultat osvajanjem US Opena, što je njegov prvi grend slem trofej. U finalu je pobijedio Kaspera Ruda, u polufinalu Amerkansa Frensisa Tijafoa koji je izbacio Rafaela Nadala, a prethodno i Italijana, Janika Sinera. Poslije svega, Alkaraz je rekao da je imao sreću da Novaku Đokoviću nije bilo dozvoljeno da učestvuje na turniru, a ni da doputuje u SAD jer nije vakcinisan.

"Slušajte, ne želim da umanjem svoj uspjeh, ali istina je da su Rafa, Đoković i Federer bili u eri u kojoj su sva trojica istovremeno igrala. Imao sam sreću ili kako god to da nazovete, da Novak Đoković nije mogao da igra. Svi su imali svoje razloge, ali to je realnost. Novak dugo nije mogao da igra, a Rafa nije igrao cijele godine, takođe. Ipak, kao što sam rekao, ne želim da oduzimam sebi zasluge. Nastupam cijele sezone, igrao sam nevjerovatne mečeve na nevjerovatnim turnirima i radio sam naporno da bi ovakve stvari mogle da se dogode", rekao je Alkaraz u intervjuu za Njujork Tajms.

Špancu su trijumf u Americi čestitali i Rafael Nadal i Novak Đoković. "Čestitam Karlosu Alkarazu na osvajanju prvog grend slem trofeja i na osvajanju prvog mjesta na svijetu, što je kulminacija tvoje prve velike sezone. Siguran sam da će ih biti još", napisao je Nadal, pa se obratio i Rudu, koji je bio učenik njegove akademije na Majorci. "Svaka čast za Kaspera Ruda, veoma sam ponosan na tebe! Odigrao si nevjerovatan turnir i sezonu, nastavi ovako", napisao mu je Nadal. Sa druge strane, Nole mu je napisao: "Čestitam Karlose na prvom grend slem trofeju. Nevjerovatan nastup".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC