• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najmlađi broj jedan u istoriji: Zvali su ga "novi Nadal", a Karlos je osvojio US open i nadmašio sve!

Autor Haris Krhalić

Karlos Alkaraz je iste večeri postao i novi grend slem šampion i najmlađi igrač u istoriji koji je stigao do prvog mjesta na ATP listi.

 Karlos Alkaraz osvojio US Open Izvor: Twitter/@usopen/Printscreen

Nevjerovatno, ali istinito - teniski svijet dobio je novog kralja i to najmlađeg u istoriji. Karlos Alkaraz novi je najbolji teniser svijeta, nakon što je u finalu US opena savladao Karlosa Ruda i stigao do prve grend slem titule u karijeri!

Momak od 19 godina i četiri mjeseca uspio je ono što je do prije manje od godinu dana izgledalo nemoguće. Ove godine u Njujorku niko nije mogao da ga zaustavi, pa ni Rud - 3:1 (6:4, 2:6, 7:6, 6:3).

Znalo se prije početka finalnog okršaja na "Artur Eš" stadionu da će pobjednik ne samo po prvi put postati grend slem šampion, već i da će zasjesti na prvo mjesto ATP liste. A generacijski talenat Karlosa Alkaraza ponovo je isplivao na površinu, pokazavši da je dostojan nasljednik neponovljive generacije "velike trojke".

Poslije Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, postao je treći čovjek koji je na vrhu ATP liste u 2022. godini, a nijedan igrač u istoriji nije tako mlad stigao na čelnu poziciju. Pred njim su u Njujorku padali Sebastijan Baez, Federiko Korija, Dženson Bruksbi, Marin Čilić, Frensis Tijafo i sada Rud.

Do sada najmlađi "broj jedan" bio je Lejton Hjuit, koji je 2001. godine imao 20 godina i devet mjeseci. Ove sezone je Alkaraz postao i najmlađi igrač koji je uspio da pobijedi i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a na US openu je poslije pregršt dugačkih i maratonskih duela uspeo da pokaže svu raskoš svog talenta.

Teniski svijet ima novog vladara....

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC