• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Formuli 1 - traktor se pojavio na stazi! Francuz poludio i sjetio se tragedije: "Ljudi, mogao sam da poginem"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pjer Gasli nije mogao da vjeruje šta se dogodilo na stazi tokom trke u Japanu

 Traktor na stazi Formule 1 Izvor: twitter/nonsleepist

Skandal na trci Formule 1 u Japanu, traktor se pojavio usred trke na stazi i zbog toga je Pjer Gasli poludio. Francuski vozač nije mogao da vjeruje šta se dešava, uspio je da se mimoiđe sa traktorom i da potom ode u svoj boks. Tamo je imao šta da kaže prvo svom timu, a onda i čelnicima najbržeg cirkusa na svijetu koji su ponovo napravili ogromnu grešku. Već jednom su to učinili i zbog toga se dogodila tragedija, na to je i vozač Alfa Taurija" podsjetio kada je razgovarao sa članovima ekipe.

Usljed užasnih vremenskih uslova i pljuskova, na stazi je od starta bila smanjena vidljivost. Nekoliko incidenata dogodilo se na samom početku trke, pa su organizatori odlučili da bace crvenu zastavicu i da na taj način prekinu trku. Nisu željeli da rizikuju, ali se traktor tamo pojavio dok su vozači još bili na stazi, među posljednjima je do svog boksa prošao Gasli koji je usljed loše vidljivosti zamalo udario u traktor.

"Zašto je traktor na stazi? Mogao sam da poginem! Jedva sam prošao pored njega. Zar se niko ne sjeća šta se dogodilo prošli put", bijesan je bio Gasli.

Iza svega ovoga krije se još jedan razlog, nažalost tragičan. Na istoj trci 2015. godine Žil Bjanki se sudario sa traktorom i imao je ozbiljne povrede glave zbog toga, bio je i na operaciji. Preživio je trku, ali je devet mjeseci kasnije preminuo, utvrđeno je da je razlog smrti upravo taj sudar, preminuo je od posljedica sudara sa traktorom. Gasli i on bili su dobri dobri prijatelji i zbog toga ga je sve ovo dodatno potreslo.

Zbog svega toga odluka čelnika Formule 1 razbjesnila je mnoge, oni su poslije incidenta pozvali Gaslija na razgovor i tako na neki način pokušali sebe da opravdaju i da okrive njega zato što je bio na stazi uprkos crvenoj zastavici. Postoji šansa da za to bude i kažnjen.

Mnogi vozači sjetili su se tog tragičnog događaja, pa se i na društvenim mrežama oglasio i Lando Noris.

"Kako se ovo dogodilo!? Izgubili smo jedan život prije nekoliko godina zbog ovoga. Rizikujemo svoje živote, posebno u ovakvim uslovima. Želimo da se trkamo, ali ovo je neprihvatljivo", poručio je Noris.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC