• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl desetkovanog Borca m:tel u Sloveniji! Ovo je drugi najgori evropski rezultat u istoriji banjalučkog kluba! FOTO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon što je Gorenje prethodne sezone slavilo sa 16 razlike u Banjaluci (16:32), ponovo su Slovenci bili kobni - Riko Ribnica je pružila Borcu m:tel drugi najgori evropski poraz u istoriji kluba!

 Riko Rukomet Ribnica - RK Borac EHF Evropski kup Izvor: MONDO

Crveno-plavi su desetkovani otputovali u Sloveniju na prvu utakmicu drugog kola EHF Evropskog kupa protiv Riko Ribnice, koja je demonstrirala silu i nanijela Borcu m:tel drugi najgori poraz u klupskoj istoriji!

RIKO RIBNICA - BORAC 40:19 (20:7)

Prethodne sezone u ovom istom takmičenju, tadašnji trener Banjalučana Veselin Vujović je u dvorani "Borik" ostvario drugi negativni klupski rekord u Evropi (16:32), što je ujedno bio i najgori rezultat u karijeri proslavljenog stručnjaka, ali u subotu crveno-plavi su doživjeli još ubjedljiviji poraz i praktično se oprostili od EHF Evropskog kupa. Ipak, najubjedljivi poraz Banjalučani su doživjeli 2013. godine na meču Lige šampiona protiv ukrajinskog Motor Zaporožja (40:18).

Tim Mirka Mikića, koji je u najavi susreta rekao da crveno-plavi nemaju šta da izgube, ali bez "pola" povrijeđenih igrača nije mogao da pruži neki ozbiljniji otpor favorizovanom rivalu.

Osim na samom početku utakmice kada su gosti bili u egalu, slovenački tim je potom brzo stigao do tri gola prednosti (4:1, 7:4), a u tim trenucima su po dva gola za Banjalučane postigli kapiten Miloš Nježić i Ognjen Kalamanda.

"Plus pet" za Riko Ribnicu (10:5) bilo je sredinom poluvremena, najviše zahvaljujući srednjem beku Ivanu Laljeku, inače bivšem igraču PPD Zagreba, koji je bio strijelac četiri pogotka.

Deset minuta prije odlaska na odmor, prednost domaćina je dodatno porasla na sedam razlike (13:6), a Banjalučani sa povredama desetkovanim timom nisu mogli da se suprotstave favorizovanom protivniku.

Laljek je potom nastavio da rešeta banjalučku mrežu za prvu dvocifrenu prednost Slovenaca (16:6) u 26. minutu, da bi se na poluvrijeme otišlo rezultatom 20:7.

U prvih 12 minuta drugog poluvremena Banjalučani su postigli samo tri gola, što je rezultiralo ogromnim zaostatkom od "minus 19" (30:11), pa je jedino pitanje do kraja bilo hoće li crveno-plavi zabilježiti negativni evropski rekord u klupskoj istoriji.

Do sredine drugog dijela, prednost je narasla i na +20 golova, koju su slovenački rukometaši rutinski održavali do samog kraja...

Najefikasniji u slovenačkom taboru osim pomenutog Laljeka, koji je bio strijelac devet golova, bili su Leon Ljevar sa sedam, Žan Žagar postigao šest, a Aljaž Levstek dva pogotka manje.  

Kod crveno-plavih iz Banjaluke najbolju partiju pružio je kapiten Miloš Nježić sa pet postignutih golova, dok je Ognjen Kalamanda zabilježio pogodak manje. 

Revanš utakmica je na programu u nedjelju 6. novembra u Banjaluci, ali ona će predstavljati samo formalnost.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milicija

gdje potrosise milione drzavnih para

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC