• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac hoće da izbaci Novaka iz TOP 10: Srbinu "visi" 1.000 bodova, a Kresi je već napravio iznenađenje!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković mora da pobijedi meč koji je na programu od 15:30.

 đoković mora da pobijedi kresija u parizu Izvor: MN PRESS

Novak Đoković se vraća na teren u Parizu, gdje će se u drugom kolu mastersa sastati sa 34. reketom svijeta Maksimom Kresijem koji je u prvom kolu šokirao Dijega Švarcmana i savladao ga.

Novak je u Pariz stigao prije nekoliko dana i već je pokupio simpatije lokalnog stanovništva, a pred ovaj meč je pričao i o tome kako se uvijek osjeća lijepo u Parizu. Nije ni čudo, pošto je ovaj turnir do sada osvojio šest puta i sada juri sedmu titulu. Prošli put je uzeo trofej 2021. godine kada je u finalu bio bolji od Danila Medvedeva, a to mu sada pravi problem!

Pošto mu je na mnogim turnirima ove sezone bilo zabranjeno da igra, Đoković je daleko od vrha ATP liste, a ukoliko bi izgubio od Maksima Kresija mogao bi da ispadne iz Top 10! 

Trenutno je na zvaničnoj ATP listi Novak sedmi, ali kada mu se oduzme 1.000 bodova koliko je prošle godine uzeo u Parizu on pada na 10. mjesto iza Andreja Rubljova, Tejlora Frica i Huberta Hurkača, Ukoliko bi izgubio od Amerikanca ostao bi na 2.730 bodova i dobrim rezultatima u Parizu bi mogli da ga prestignu Kameron Nori i Pablo Karenjo-Busta. 

Bodovi su Novaku bitni kako bi sa što više poena krenuo u ATP trku naredne sezone, kada se nada da neće imati zabrane i kada se nada da će moći da igra na svim turnirima. Tada bi već pobjedama na Australijan openu i na samom startu sezone mogao da zaprijeti i prvoplasiranom Alkarazu kao i Rafaelu Nadalu, Stefanosu Cicipasu, Kasperu Rudu i Danilu Medvedevu koji su trenutno na vrhu ATP liste.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC