• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hvala Banjaluko i hvala Republiko Srpska za spektakl" - ŽRK Borac ide u Lisabon da pruži snažniji otpor Benfiki

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometašice Borca otputovaće u petak u Lisabon, gdje će dva dana kasnije odigrati revanš utakmicu trećeg kola EHF Evrokupa protiv Benfike.

 ŽRK Borac press pred put u Lisabon na revanš protiv Benfike Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučanke su u prvoj utakmici očekivano poražene od favorizovanih Portugalki - 22:34 (10:18), ali su pružile dobar otpor pred punom dvoranom "Borik", koja je aplauzima ispratila crveno-plave igračice, ali i njihove protivnice.

Direktor Borca Darko Savić nije krio oduševljenje što se Banjaluka i Republika Srpska pred evropskom rukometnom javnošću predstavila na najbolji mogući način.

"Svi ste bili svjedoci, odigrali smo meč za pamćenje, mnogi su sumnjali da ćemo napuniti dvoranu, ali to se desilo i svi smo presrećni zbog toga. Iz Benfike su nam rekli, tačnije Viktorija Borščenko, da su Portugalke željele da igraju još tri sata u 'Boriku', toliko im je bilo ugodno i lijepo. Prvi put u svojim karijerama su dobili pohvale od protivničkih navijača i banjalučke publike. Izvanredan ambijent i ono što želim da istaknem: 'Hvala Banjaluko i hvala Republiko Srpska' za ovo smo doživjeli u nedjelju. Ovo nam je svima nagrada i satisfakcija za dosadašnji rad", rekao je Savić.

Nagrada i satisfakcija je nesumnjivo i revanš sa slavnim lisabonskim klubom.

"Sutra putujemo u Lisabon, letimo iz Banjaluke do Minhena, a onda za glavni grad Portugala. Imaćemo dan kasnije trening u njihovoj dvorani, a nakon toga ćemo gledati derbi između Benfike i Sportinga. Obezbijeđene su nam ulaznice za utakmicu (hvala Vladimiru Vranješu). U nedjelju je revanš i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju. Djevojke su se sad opustile jer je i njima bilo nevjerovatno igrati u prvom duelu. Neke od njih su mi rekle da im noge nisu dodirivale tlo na predstavljanju, pa je bilo i velike treme i zbog protivnika, ali i zbog prepunog 'Borika'. Nadamo se da ćemo pružiti veći otpor favorizovanom domaćinu".

Premijer liga BiH

Crveno-plave igračice su sinoć u prvenstvenoj utakmici savladale prijedorsku Miru (29:35) i do kraja polusezone im preostaju još dva meča.

"Ako pobijedimo Krivaju i Ilidžu, mogli bismo na kraju polusezone da osvojimo drugo ili treće mjesto što je dobar rezultat s obzirom na lošiji start prvenstva".

Savić je otkrio način na koji je posebno motivisao Draganu Vukosavljević tvrdeći da su Portugalci rekli za nju da je "najslabija karika Borca", što nije bila istina, a golman Banjalučanki je odgovorila sa 16 odbrana u prvoj utakmici.

"Bili smo svjedoci spektakla proteklog vikenda, za sve nas je bio meč koji ćemo pamtiti cijelog života. Igrati u svom gradu takvu utakmicu pred punom dvoranom. Želim da se publici i navijačima, stvarno je sve prošlo fer i korektno. Svaka čast i na tome što su podržavali i lisabonsku ekipu. Zadovoljna sam svojom partijom, ali mislim da smo imali puno tehničkih grešaka, koje ćemo pokušati da ispravimo u Lisabonu. Svima je jasno da je Benfika kvalitetnija, ali idemo da odigramo najbolje što znamo, nećemo ići samo radi reda i vidjećemo kako će sve završiti", rekla je Vukosavljević.

Nema nikakve sumnje da bi poraz ispod 10 razlike u Lisabonu bio veliki podvig crveno-plavih.

"To bi bio izvrstan rezultat", rekao je Savić, a Vukosavljević dodala da "to nije nemoguće".

"Kad uzmemo broj izgubljenih lopti, sad neće biti treme jer namamo šta da izgubimo, nema pritiska i vjerujem da rezultat može da bude povoljniji protiv ekipe koja ima za cilj da osvoji ovo takmičenje i kroz nekoliko sezona nastupi u Ligi šampiona. To je projekat u koji je uložen veliki novac. Da ne pričamo o budžetima, njihovo sportsko društvo ima budžet od 146 miliona evra. Iluzorno je porediti nas s njima. Mi smo ponosni na ovo što smo ostvarili, osvjetlali smo obraz i Banjaluke i RS. Svaka čast i 'Lešinarima', koji su sve oduševili navijanjem bez ijedne uvredljive poruke prema protivniku. Benfika je u Banjaluci imala veliko poštovanje i tretman kakav će teško ponovo doživjeti. Obećali su nam da će nam se u Lisabonu probati revanširati", zaključio je direktor Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC