• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak rekao da navija za Hrvatsku i nastao haos! Đokovića morao da brani i otac Srđan: To je za njega jedan narod!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je prije četiri godine bio pod velikim pritiskom zbog kritika koje su stizale jer je podržao fudbalere Hrvatske.

 Novak Đoković navijao za Hrvatsku u Rusiji Izvor: Instagram/djokernole/Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković prije četiri godine je priznao da je navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i zbog toga su ga mnogi kritikovali. Nije tajna da je Đoković u odličnim odnosima sa brojnim hrvatskim fudbalerima, čak se fotografisao i sa Modrićem, Kovačićem, Rakitićem i Perišićem, zbog čega je čak javno morao da "brani" svoj stav, odnosno da objasni zbog čega je navijao da komšijska reprezentacija ode sve do kraja na Mundijalu.

"Prije svega, o Luki Modriću mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Znam da su rane iz rata još svježe za mnoge ljude. Ali sport mora da se drži dalje od politike. Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija, i nekako na njih gledam kao na svoje", ispričao je Đoković prije četiri godine iz Dohe za "Blic", dok se za vrijeme aktuelnog prvenstva svijeta nije oglašavao - sem uoči utakmice Srbije i Švajcarske kada je (uzalud) "pecnuo" svog velikog rivala i prtijatelja Rodžera Federera.

Zbog podrške Hrvatskoj prije četiri godine, čak je morao da reaguje i teniserov otac Srđan, koji ga je javno branio u emisiji "Upitnik" objasnivši njegov stav koji se mnogima nije dopao.

"To je domaće vaspitanje. Nema uspješnog društva bez uspješne porodice. Nama su urušili familiju i zato nam se mnogo toga lošeg dešava. Pa, kakav je to problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa, oni su naše komšije. To su njegovi prijatelji, ti fudbaleri 'kockastih'. On je navijao za drugare. Moramo da prestanemo sa tim konfrontacijama više. Sjećate se kada su prije nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on nije pomogao samo rodnoj zemlji nego i ostalim dvjema. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo drugačije da se ponašamo", poručio je Srđan Đoković dodajući da zbog toga "stranci svuda u svijetu poštuju i cijene Novaka".

Za sada se Novak Đoković nije oglašavao o podršci reprezentaciji Hrvatske koja je ponovo stigla do polufinala Svjetskog prvenstva gdje ih čeka duel sa Argentinom, a ako ponove uspjeh sa prethodnog Mundijala i dođu do borbe za pehar - tamo će ih čekati bolji iz duela Francuske i Maroka.

Anketa

Ko osvaja Svetsko prvenstvo u Kataru?

  • Hrvatska

    25.82% (47)

  • Argentina

    24.18% (44)

  • Maroko

    14.84% (27)

  • Francuska

    35.16% (64)

Ko osvaja Svetsko prvenstvo u Kataru?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC