• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL U BORBI ZA KRISTALNI GLOBUS - DVOJAC VODI LJUTU BITKU: Kubacki letio, Poljaci se radovali, ali Lanišek je prvi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kakvu sezonu gledamo kada su ski skokovi u pitanju, ovo je sjajno!

 Anže Lanišek pobijedio u Engelbergu ski skokovi Izvor: Profimedia/EP_MMR

Isti dvojac koji je dominirao u Titize Nojštadu i u dosadašnjem dijelu sezone i u narednom periodu će voditi borbu za Kristalni globus kada su ski skokovi u pitanju! Anže Lanišek i David Kubacki su se borili i u Engelbergu, a sada je bolji bio Slovenac!

Lanišek je ostvario četvrtu pobjedu u karijeri, a treću ove sezone sa sveukupno 320 bodova! Skočio je 139,5 metara u prvoj seriji, bio duži za pola metra od Kubackog ali zbog koeficijenta vjetra, kapije i ocjena završio kao drugi, no taj minus je uspio da nadoknadi u drugoj seriji. 

Kubacki je poslije 139 metara u prvoj seriji u drugoj skočio metar duže, ali je ostao "kratak" za pobjedu i zadovoljio se drugim mjestom. Poljaci su mogli da budu zadovoljni jer su uzeli i treče mjesto na podijumu tako što je Pjotr Zila bio treći, dok su bodove uzeli i Kamil Štoh i Pavel Vasek.

Izvor: Profimedia

Kubacki je uzeo 80 bodova, Lanišek 100 u generalnom plasmanu i sada je Poljak i dalje prvi, ali se njegova prednost topi. On ima 550 bodova u generalnom plasmanu, dok je Lanišek na 517 poslije tri pobjede i dva treća mjesta ove sezone. 

Prve bodove u sezoni osvojio je Italijan Aleks Insam koji je bio 30. a najveći napredak u drugoj seriji ostvario je iskusni Austrijanac Manuel Fetner koji je skočio za 13 mjesta nakon sjajnog skoka od 139,5 metara u drugoj seriji.  Već u nedjelju od 11 časova nastavlja se takmičenje u Engelbergu. Tada su na programu kvalifikacije, a za bodove će se skakati od 12.30. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC