• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Lukić nema sreće s povredama, ali "odustajanje nikad nije bilo opcija": Oporavak teče po planu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najboljih rukometaša Borca m:tel kuburi s povredama, oporavlja se od operacije i željno iščekuje povratak na teren.

 Marko Lukić uspješno se oporavlja od povrede Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U dvije godine dva puta je Marko Lukić, jedan od najboljih rukometaša Borca m:tel, doživio teške povrede, koje su ga na duži period odvojile od terena.

Slična situacija je i sada. Lukić je operisao koljeno, oporavlja se od povrede ligamenta, te željno iščekuje kada će se ponovo naći na terenu.

Operacija je uspješno obavljena 16. maja, iza njega je period mirovanja i rehabilitacije, a u posljednje vrijeme počeo je sa radom sa kondicionim trenerom Nenadom Rađevićem. Želja obojice je da se koljeno što prije vrati u prijašnje stanje, kako bi rukometaš Borca i reprezentativac BiH nesmetano mogao da se vrati na teren i nastavi tamo gdje je stao prije neugodne povrede.

Kako je naglasio u razgovoru za "Glas Srpske" - odustajanje nikada nije bilo opcija!

"Nije bilo lako, ali su povrede sastavni dio sporta. Imao sam nesreću da me zadese dvije najteže u ranoj fazi karijere, ali šta je tu je. Odlučio sam da ću dati sve od sebe kako bih se vratio i za sada ide sve po planu", rekao je Lukić.

Još uvijek nije poznato kada će tačno uslijediti njegov povratak, ali ističe da žurbe ne smije biti i da je najvažnije da se u potpunosti oporavi.

"Ne smije da bude žurbe. Moram da pripremim koljeno za velike napore. Već neko vrijeme radim u teretani, skokove, promjene pravca, jačam mišiće... Ovom prilikom bih da zahvalim svim saigračima i ljudima u klubu koji su bili uz mene u najtežim trenucima. Sve ide kako treba, ništa me ne boli pa vjerujem da ću kroz mjesec i po ili dva biti spreman", dodao je Lukić.

Tokom cijele sezone Borac m:tel kuburi sa povredama. Nema Mirko Mikić ni izbliza na raspolaganju igrački kadar kakav bi želio da ima, što se odrazilo i na rezultate.

"Nije mi bilo lako da gledam utakmice mojih saigrača. Mnogo puta sam poželio da im pomognem, ali... Potrudiću se da se vratim i dam doprinos da popravimo plasman. Ne sumnjam da će sve biti u najboljem redu jer su se u međuvremenu ovi najmlađi nakupili iskustva, a imaćemo i širi roster jer će se uskoro vratiti nekoliko povrijeđenih igrača", zaključio je Lukić razgovor sa "Glas Srpske".

(MONDO/Glas Srpske)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC