• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniseri zaraženi koronom MOGU da igraju na Australijan openu: Novaka deportovali, a sad važe OVA pravila!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna promjena u politici vezanoj za virus korona za samo godinu dana!

 teniseri zaraženi koronom mogu da igraju na australijan openu Izvor: Profimedia

Sada je i zvanično - teniseri i teniserke se ove godine neće testirati na virus korona na Australijan openu i moći će da nastupaju čak i ako su kovid pozitivni! To je potvrdio prvi čovjek ovog grend slema Kreg Tajli. On je govorio o mnogim temama, pa i o mogućem pomjeranju datuma odigravanja turnira, a stavovi o virusu koronasu mnoge šokirali.

Država koja je deportovala Novaka Đokovića 2021. godine sada ima mnogo manje rigorozne politike, koje će Australijan open pratiti u stopu.

"Samo želimo da pratimo ono što je trenutno odlučeno u zajednici. Napravili smo čak i korak više od toga pa smo naglasili osoblju i teniserima da ostanu daleko od terena ako se osjećaju loše. Ovo je sada normalizovana situacija i nećemo se razlikovati od kriketa gdje se sportisti takmiče i kada su kovid pozitivni", rekao je na iznenađenje svih Tajli.

On se zapravo pozvao na slučaj Meta Renšoua, reprezentativca Australije u kriketu koji je igrao meč u Sidneju protiv Južne Afrike iako je bio pozitivan. Udarač Australije je izolovan od ostatka tima tri dana i onda se vratio na teren. Sve ovo se nije svidjelo Majklu Tulu, istraživaču "Barnet Instituta" koji je istakao da još uvijek nije bezbjedno ovako se obraćati javnosti. 

"Usred smo talasa virusa korona i ne mislim da bi trebalo da šaljemo publici signale da je sa ovim gotovo jer nije. Znamo da neke subvarijante Omikrona mogu da se suprotstave imunitetu vakcinisanih i čak i mladi mogu da se ozbiljno razbole. Prva stvar o kojoj moramo da brinemo je zdravlje pojedinaca. A zamislite da igrate tenis na otvorenom terenu na 35 stepeni celzijusa i onda još imate virus koji utiče na svaki organ u tijelu", rekao je on.

Australijski teniser Aleksis de Minor je sa druge strane pozdravio ove promjene i istakao da mu je drago što je situacija konačno ista kao prije virusa korona.

"Mislim da smo mi kao igrači ljudska bića i da prolazimo kroz jako teške sitaucije prethodnih nekoliko godina. Uzbuđeni smo što se vraćčamo takmičenju, što možemo da se krećemo slobodno i da uživamo u životu kakav je bio nekada. Srećni smo što je sve kao proke korone", zaključio je on.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

j

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC