• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IZNENADILA PRVAKA EVROPE! Đerona i "orlovi" šokirali Švedsku - savršena uvertira za Svjetsko prvenstvo

Autor Haris Krhalić

Velika pobjeda rukometaša Srbije protiv Švedske.

 Rukometaši Srbije savladali Švedsku Izvor: MN Press

Srbija je napravila savršenu uvertiru za Svjetsko prvenstvo - srušila je prvaka Evrope! U posljednjem pripremnom meču pred start planetarnog šampionata srpski rukometaši savladali su Švedsku u Halmštadu - 30:28 (12:13). Velika pobjeda za srpski tim pred start takmičenja. Lazar Kukić i Bogdan Radivojević dali su po pet pogodaka, a na golu je briljirao Vladimir Cupara koji je na kraju proglašen i za igrača utakmice.

Očekivano, zadovoljstvo zbog svega nije krio selektor Toni Đerona koji je bio pun hvalospeva na račun svojih izabranika. "Zaista smo srećni i zadovoljni pobjedom. Posebno me raduje drugo poluvrijeme, kada smo imali i četiri gola zaostatka, ali je tim ostao fokusiran na cilj i dogovore koje smo napravili, te smo uspjeli da se vratimo rezultatski. Ovaj meč nam je bio važan da isprobamo neke akcije, naročito u odbrani. Poѕitivno je i što su svi igrači dobili priliku da zaigraju i da nema povrijeđenih. Svi igrači su zdravi i spremni za oni što slijedi. Jasno je da ovaj meč nije donio bodove na Svjetskom prvenstvu, ali nam je donio samopouzdanje u pravom trenutku, odlazimo u Katovice spremni da damo sve od sebe da ostvarimo cilj i dođemo do četvrtfinala", rekao je Đerona.

Na poluvrijeme je domaći tim otišao sa vođstvom koje je moglo da bude još veće da Cupara nije odbranio i penal (12:13). U drugom dijelu Šveđani su sigli i do četiri gola prednosti, ali se sprski tim nije predavao. Izjednačenje je stiglo u 52. minutu, a tačku na utakmicu stavio je Kukić golom u posljednjim sekundama. Uz to treba dodati i da je Srbija imala i sjajnu podršku navijača, došao je veliki broj ljudi koji živi u Halmštadu i okolini i bodrio je tim. Što se liste strijelaca tiče, pored Kukića i Radivojevića, po četiri gola dali su kapiten Nemanja Ilić, Petar Đorđić i Vukašin Vorkapić.

Podsjetimo, Srbija na Svetskom prvenstvu igra u grupi E sa selekcijama Njemačke, Alžira i Katara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC