• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Ministarstvo porodice, omladine i sporta pružilo podršku rukometašu Milošu Čekiću: Prijetnje nedopustive

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometaš Iskre iz Bugojna suspendovan je od strane kluba jer je čestitao Dan Republike Srpske, zbog čega je čak dobio i prijetnje smrću.

 Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržalo Miloša Čekića Izvor: Promo/RK Sloga Doboj

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske osudilo je nedavne napade na mladog rukometaša bugojanske Iskre Miloša Čekića nakon što je na društvenim mrežama čestitao Dan Republike Srpske, te poručilo da će mu pružiti punu podršku u nastavku karijere i svakom drugom smislu. Klub iz Bugojna odlučio je da ga suspenduje, a dobio je podršku iz Rukometnog saveza RS, te dobojske Sloge.

"Nećemo dozvoliti da nijedan građanin Srpske bude izložen bilo kakvoj vrsti napada samo zato što voli i poštuje Republiku Srpsku", rečeno je Srni iz resornog ministarstva.

Iz ove institucije su istakli da ovaj mladi sportista svojom objavom nije uvrijedio niti ugrozio nikoga, već je samo izrazio poštovanje i ljubav prema Srpskoj.

"Institucije Srpske podsjećaju da svaki građanin ove zemlje ima pravo na slobodu mišljenja i govora te da Republika nikom ne uskraćuje pravo da obilježava svoje značajne datume, ali i da ne prihvata da se na bilo koji način to pravo osporava i uskraćuje građanima Republike Srpske", naveli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su istakli da je Čekić mlad, perspektivan i kvalitetan sportista, te da je nedopustivo da javnost u Federaciji BiH, kao i pojedinci u upravi kluba za koji igra, njegov potez nazivaju neprihvatljivim, čime podstiču ostrašćenu javnost da mladiću prijeti čak i smrću.

"Sportisti širom svijeta, različitih vjera i nacija, obilježavaju svoje značajne vjerske i nacionalne praznike i zbog toga nisu izloženi linču. Ako košarkaš Nikola Jokić na američkoj televiziji može reći: `Hristos se rodi!`, zašto Miloš Čekić u Bugojnu ne može čestitati Dan Republike", ističu u resornom ministarstvu.

Rukometaš Miloš Čekić, član Iskre iz Bugojna, dobio je nedavno ozbiljne prijetnje zbog toga što je na društvenim mrežama čestitao rođendan Republici Srpskoj, 9. januar.

(MONDO/Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC