• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionska lekcija Mareja - SA METALNIM KUKOM POBIJEDIO POSLIJE PET SATI! Britancu svi u Melburnu aplaudirali

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Endi Marej je poslije skoro pet sati igre prošao u drugo kolo Australijan opena.

 Endi Marej pobijedio Matea Beretinija na Australijan openu Izvor: Profimedia

Endi Marej plasirao se u drugo kolo Australijan opena i održao je pravu lekciju o borbenosti svima. Posebno onim mlađim igračima koji tek dolaze. Nestvarni britanski teniser je uprkos činjenici da ima metalni kuk izdržao na terenu u paklenom Melburnu pet sati! Pobijedio je Matea Beretinija poslije maratona i pet setova - 6:3, 6:3, 4:6, 6:7 (7:9), 7:6 (10:6).

Pokazao je nestvarni Marej svima još jednom šta znači ljubav prema sportu i kako se bore veliki šampioni. Nije odustajao ni u jednom momentu. Ni kada je umalo prokockao vođstvo od 2:0 u setovima ni kada se Italijan u potpunosti vratio u meč i kada je djelovalo da će dobiti, posebno jer je imao meč loptu. Sve to je Endi izdržao i plasirao se u drugo kolo takmičenja.

Marej je dva seta dobio prilično rutinski i djelovalo je da će se prošetati do trijumfa. Međutim, borbeni Beretini nije imao namjeru da se preda, posebno na grend slemu. Napravio je jedan brejk u trećem setu i vratio se u igru. U četvrtom nije bilo brejkova, a onda je uslijedio taj-brejk. Tek je treću set loptu iskoristio i izjednačio. Bio je to znak da će biti drame u petom. Tako je i bilo.

Brejk šansi nije bilo sve do 10. gema, tada je Mateo imao vođstvo, Endi je servirao i italijanski as imao je meč loptu. Zaista je nestvarno šta nije iskoristio tada. Marej je izašao na mrežu i pokrivao je paralelu, Beretini je to vidio, spremao se da odigra dijagonalu na nebranjeni dio terena, lopticu je poslao pravo u mrežu. Britanac je poklon iskoristio, a onda je u super taj-brejku koji se igra do 10 poena došao do pobjede, brzo je poveo sa 6:1 i to je bila prednost koju Italijan nije mogao da stigne.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC