• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAMA U AUSTRALIJI, OTKAZANI MEČEVI! Evo šta to znači za Novaka Đokovića i kada će na teren

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski teniser Novak Đoković je i ranijih godina imao problema sa vrućinom u Melburnu.

 Zbog vrućine odgođeni mečevi na Australijan openu Izvor: Profimedia

Mečevi u dnevnom terminu na Australijan openu suspendovani su zbog nesnosnih vrućina i organizatori su odlučili da će se nastaviti od 17 časova po lokalnom, odnosno od sedam ujutru po našem vremenu. To se odnosi na sve mečeve koji se igraju na otvorenom, a na onim gdje je moguće da se zatvori krov - organizatori su to uradili i mečevi su nastavljeni bez obzira na spoljašnju temperaturu.

Tako je, između ostalog, prekinut meč i Miomira Kecmanovića protiv Nikolasa Jarija (i to na tri gema od pobjede Čileanca), dok je Laslo Đere slavio protiv Zizua Bergsa (3:1) i prije nego što su se upalili "alarmi" u Melburnu. A, kako će prekid uticati na termin meča Novaka Đokovića?

Kako sada stoje stvari, Novak Đoković će po ranije utvrđenom planu izaći na "Rod Lejver arenu", vjerovatno sa zatvorenim krovom. Đokovićev meč protiv Roberta Karbaljesa Baene je i dalje u programu ne prije 10.30 po našem vremenu.

Dobro je poznato da je Đoković prethodnih godina imao velikih problema sa vrućinom u Melburnu, žalio se kada bi igrao u dnevnom terminu, tako da je vrlo dobra stvar što mu je u prvom kolu "zapao" meč u noćnom rasporedu. Uslovi će biti daleko prijatniji za igru, čak iako krov bude otvoren (glavni sudija ima pravo da to odluči), ali ovo ostaje velika briga za naredne dane pošto je dobro poznato kakvo je vrijeme u januaru u Australiji.

Jedina dobra stvar je što su organizatori dali jasne instrukcije i mečevi se prekidaju kada dođe do "nivoa pet" opasnosti, dok je i na "trojci" teniserima i teniserkama dozvoljeno da koriste klime za rashlađivanje.

Posljednja vijest iz Australije je da su se uslovi za igru popravil (bar tako kažu organizatori) i da će mečevi biti nastavljeni po predviđenom rasporedu, s tim da je sada jasno da će se mnogi od njih završiti i poslije ponoći što svakako nije bio plan kada su objavljeni termini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC