• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš dan za Srbe na Australijan openu - SAMO JEDNA POBJEDA! Kraj za TROJICU, Laslo jedini prošao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Od srpskih tenisera koji su igrali drugog dana pobijedio je samo Đere, ispali su Kecmanović i Krajinović, a dan ranije poražen je i Lajović.

 Đere prošao dalje na Australijan openu, Kecmanović i Krajinović ispali Izvor: Fonet/AP/Ng Han Guan

Samo jedan srpski teniser ostvario je pobjedu u prvom kolu Australijan opena. U pitanju je Laslo Đere, takmičenje su završili Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i dan ranije Dušan Lajović. Novak Đoković tek treba da odigra svoj meč. Loš start za srpski tenis u Melburnu.

Opravdao je Laslo ulogu favorita protiv Belgijanca Zizua Bergsa. Nije bilo tako lako, viđena je velika borba, ali je upisana pobjeda - 6:4, 1:6, 6:4, 6:1. Poslije dobro odigranog prvog seta u drugom je Belgijanac dominirao i izjednačio. Onda je u trećem Laslo imao dosta problema, gubio je sa 3:1, pa sa 4:3, ali je onda dva puta oduzeo servis rivalu i poveo. U četvrtom setu je iskoristio psihološku prednost i završio posao. Čeka ga duel sa Grigorom Dimitrovim (Bugarska).

Za razliku od njega, Kecmanović je kiksnuo. Bio je favorit protiv Čileanca Nikolasa Jarija (154. igrača sveta). Imao je srpski igrač i solidan raspored, priliku da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada je došao do četvrtog kola. Umjesto toga je lako izgubio. Izuzev trećeg seta gdje je pružio otpor, prva dva je Jari rutinski dobio - 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Naredni rival biće mu bolji iz meča Šelton-Žang.

U odnosu na dvojicu sunarodnika Filip Krajinović nije bio favorit u svom duelu. Mladi Danac Holger Rune pokazao je zašto je 10. igrač planete i bez mnogo problema je prošao dalje - 6:2, 6:3, 6:4. Sljedeći protivnik biće mu pobjednik meča Kresi-Ramos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC