• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJVEĆI RUKOMETNI PREOKRET U ISTORIJI: Igralo se 80 minuta, a odlučilo 19 sekundi - gol, napad i igrač više, pa GLUPOST!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna glupost Norvežana koji su imali tri jaka aduta u posljednjih 19 sekundi meča i nisu pobijedili.

 Nevjerovatan propust Norveške i pobjeda Španije Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Najluđi meč Svjetskog prvenstva u rukometu vidjeli smo u četvrtfinalu! Okršaj Španije i Norveške (35:34) trajao je čak 80 minuta, a momci sa sjevera Evrope propustili su idealnu šansu da se nađu u polufinalu ovog takmičenja. Oni su na samo 19 sekundi do kraja meča imali gol prednosti, igrača više i napad, a na kraju su eliminisani sa turnira...

Krivci za to su, manje-više, svi igrači u polju Norveške. Umjesto da posljednjih dvadesetak sekundi iskoriste za ozbiljno organizovan napad, odlučili su da loptu vrate na centar terena, što sudije nisu željele da tolerišu. Umjesto pokušaja da postignu gol ili čak upute udarac ka njemu, Norvežanima je dosuđen pasivan napad.

Po novim pravilima rukometa, sudije imaju slobodu da oduzmu loptu ekipi već nakon nekoliko sekundi napada, ukoliko tim u finišu susreta ne pokazuje ambiciju da ugrozi gol rivala. Kako su Norvežani odlučili da se poigravaju, sudije su im uzele loptu, a Španci kaznili nevjerovatnu neopreznost. Danijel Dušebajev je ostao u ofsajdu i pas sa svoje polovine preciznim udarcem pretvorio u izjednačenje. Pogledajte posljednje sekunde regularnog toka:

Neverovatna završnica meča.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Nakon izjednačenja koje je donio Danijel Dušebajev uslijedila su četiri produžetka od po pet minuta, a tek u posljednjoj od tih dionica Španci su slomili otpor rivala. Tada je ključna figura - uz Danijela koji je pogodio za 35:34 - bio golman Gonzalo Perez de Vargas. Čuvar mreže Barselone spustio je roletnu na gol i u posljednjem napadu na meču zaustavio je Kristijana Bjornsena koji je do tog trenutka imao 9/9.

Nakon ove pobjede jasno je da će se Španci protiv Danske (u petak) boriti za plasman u finale Svjetskog prvenstva. Na drugoj strani žreba nalazi se Švedska, kojoj će rival za finale biti Francuska.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC