• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izviđač slavio u Boriku: Banjalučane skupo koštala loša igra u prvom poluvremenu (FOTO/VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Rukometaši Borca poraženi su od Izviđača rezultatom 28:25.

 Borac Izviđač Premijer liga 18.kolo Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometaši Borca su u 18. kola Premijer lige BiH poraženi od Izviđača rezultatom 25:28. Iako se činilo da je pitanje pobjednika riješeno nakon prvog poluvremena, "crveno-plavi" su uspjeli da se rezultatski vrate u meč i u nekoliko navrata priđu na samo pogodak zaostatka nakon što su bili sedam golova "u minusu". 

Međutim, "skauti" su na kraju ostali pribraniji i zasluženo stigli do trijumfa u Boriku.

Borac – Izviđač 25:28 (11:17)

Nakon prvih 10 minuta utakmice ekipa Izviđača je imala prednost od četiri gola (2:6). Uslijedio je pogodak Bože Tepića da bi Izvidžač sa dva brza gola stigao do +5.

U 21. minutu Borac smanjuje zaostatak na -3, što je primoralo Tonija Čolinu na tajm-aut. „Skauti“ nakon toga prave mini-seriju od 3:0 i odlaze na šest golova razlike

Do kraja prvog dijela Izviđač je stigao do 17 golova, dok su Banjalučani stali na 11.

Drugo poluvrijeme Slađan Subotić otvara sa dvije odbrane, dok prvi pogodak u ovom dijelu postiže Vlado Draganić. Uslijedilo je nekoliko brzih golova na obje strane pa je rezultat u 35. minutu glasio 20:15 u korist gostiju.

U 43. minutu Kalamanda pogađa za 18:22, a rukometaši Izviđača gube loptu u napadu. Greška u koracima koštala je Borac prilike da priđe na -3, ali Subotić još jednom brani i omogućuje Rožiću da pogodi za 19:22.

Čolina je odmah reagovao tajm-autom, a Izviđač ne koristi ni naredni napad. Golom Draganića "crveno-plavi" se u potpunosti vraćaju u meč. Subotić fenomenalnom intervencijom zaustavlja kontru Izviđača, ali Perić ne uspijeva pogoditi na drugoj strani. Uslijedile su po dvije izgubljene lopte na obje strane, prije nego je Kalamanda pogodio za 21:22.

U 54. minutu Izviđač ponovo stiže na +3. Četiri i po minute prije kraja Bebek je zaradio isključenje, a Borac, sa dva gola Rožića, se još jednom vraća na gol zaostatka.

Minut prije kraja Bošković prebacuje Subotića za 25:27, a nakon izgubljene lopte Banjalučana u napadu, Češko sa gola na gol zabija i "stavlja tačku" na ovaj meč.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Milenko Rožić sa sedam golova, dok je Ognjen Kalamanda pogodio pet puta. Odlični Slađan Subotić prikupio je devet odbrana.

U redovima lidera prvenstva briljirao je Milan Vukšić koji je postigao osam golova, Ivano Pavlović dao je šest, dok je Haris Suljević imao osam odbrana. 

Ovako su rukometaši Izviđača proslavili trijumf:

Bila je ovo 16. pobjeda za ekipu iz Ljubuškog koja je ove sezone upisala još dva remija. S druge strane Borac je slavio osam puta, a u isto toliko utakmica je poražen dok je upisao i dva remija.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lektor

Igrač Borca br.8 se zove Ognjen Kalamanda.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC