• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednja vijest: Novak ovako može u SAD! Postoji šansa, Amerikanci poslali još jedan dokument!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je prošao u polufinale Dubaija i igra sjajno, ali bi sada mogla da ga sačeka duga pauza. Ipak organizatori turnira u Majamiju se nadaju da bi Srbin ipak mogao da zaigra na Floridi.

 da li će novak đoković igrati u americi  Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Američki mediji prenose da postoji mala šansa da se Novak Đoković pojavi u SAD na predstojećim turnirima Indijan Velsu (od 6. marta) i Majamiju (od 20. marta!? Turniri u Sjedinjenim Američkim Državama zovu Đokovića, ali mu zbog regulative u SAD nije dozvoljeno da nevakcinisan uđe u Sjedinjene Države. To pravilo će prestati da važi 11. maja, a prema navodu "Majami Heralda" sam turnir je uputio molbu državi da pusti Novaka u zemlju. Taj dokument je već dopremljen kod nadležnih.

"Zvanična pravila se mijenjaju 11. maja, tako da smo poslali zahtjev za izuzeće baziran na činjenici da ne postoji nikakva velika opasnost u slučaju da mu bude dozvoljeno da igra. Zabrana ističe 11. maja, a mi ne možemo da održimo turnir nakon tog datuma. Ipak turnir se održava otprilike tada i voljeli bismo da imamo najvećeg šampiona ovdje. Naveli smo da bi to bilo dobro za ekonomiju, za Majami i za teniski navijače širom svijeta", rekao je direktor turnira u Majamiju Džejms Blejk.

Za sada nekadašnji četvrti igrač svijeta nije dobio nikakav odgovor na svoju molbu za turnir koji počinje 19. marta i traje do 2. aprila.

"Sve je bliže turnir, sve je manje šanse da se naša molba usvoji, ali uradili smo sve što smo mogli da dobijemo izuzeće za njega. Vidjećemo da li će to imati efekta, ali nažalost ništa više nije u našim rukama. On je pozvan, na listi je, voljeli bismo da igra. Ovdje ima šest titula i voljeli bismo da ima priliku da proba da osvoji sedmu", rekao je Blejk, pa otkrio nešto što nismo znali.

Prema njegovim navodima turnir u Indijan Velsu koji uskoro počinje i uvod je za Majami je takođe uradio isto i uputio je zvaničnu molbu američkoj administraciji da Đoković dobije izuzeće i uđe u SAD.

"Ako mu bude dozvoljeno da igra tamo, bićemo pripremljeni da ga vidimo i u Majamiju", završio je Džejms Blejk.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC