• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića pitali za Olimpijske igre - evo šta kaže o medalji za Srbiju: Pariz 2024. je Novakova šansa!

Autor Dragan Šutvić

Već četiri puta je učestvovao na Olimpijskim igrama, ali ima samo jednu medalju, bronzu iz Pekinga.

 novak đoković želi zlatnu medalju na olimpijskim igrama  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ovih dana u Dubaiju igra za treću titulu u sezoni, ali misli su mu usmjerene i ka drugim stvarima koje želi da ostvari tokom karijere. Rekord Štefi Graf po broju nedelja je pao, sa Rafom Nadalom se bori za rekord po broju grend slemova, a otkrio je novinarima i šta bi još želio da uradi pre nego što završi sa aktivnim igranjem tenisa.

Ljubitelji sporta iz Srbije i navijači Novaka Đokovića biće oduševljeni odgovorom. Kada su ga upitali o želji da obara rekorde i svakog dana podiže ljestvicu još više, Đoković je pomenuo i medalju koju želi da donese Srbiji! Nije nikakva tajna da bi volio zlato iz Pariza, sa Olimpijskih igara 2024. godine!

"Bez želje da to činim, ne postoji ni pozitivnog kretanja u tom smjeru. U tom smislu sam veoma jasan pred samim sobom na temu ciljeva u takmičarskom tenisu. Tako sam odrastao i učen od strane nekih od najvažnijih ljudi u mojoj karijeri - od roditelja preko trenera i dalje. Ta vrsta mentaliteta mi je pomogla da ostanem potpuno posvećen igri sa željom za uspjehom kao glavnim sadržajem te formule. Naravno, još puno toga treba da se desi da stvarate uspjehe, obarate rekorde, igrate dalje. Svaki meč je drugačiji i u tome uživate kao takmičar. Uz vas je tim ali je krajnja odgovornost ipak na vama. Jedan od tih velikih ciljeva su mi Olimpijske igre u Parizu i nadam se da ću biti u dobrom stanju kako bih nastupio na olimpijskom turniru na Rolan Garosu, terenima koje odlično poznajem. Nadam se da će moj najbolji rezultat na Olimpijskim igrama nastati upravo tamo!” najavljuje Novak Đoković.

Podsjećamo, najbolji teniser svih vremena u dosadašnjoj karijeri ima bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, a nakon toga nije uspio da stigne do odličja. U Londonu 2012. i Tokiju 2021. godine igrao je polufinala, ali nije uspio da osvoji medalju, dok je u Rio de Žaneiru 2016. godine odigrao ispod očekivanja i već u prvom kolu je kao najveći favorit turnira eliminisan od strane Argentinca Huana Martina del Potra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC