• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐOKOVIĆ IZAZVAO NADALA, A ON "BJEŽI" OD NJEGA: Tektonske promjene na ATP listi, čeka nas drama na Rolan Garosu

Autor Haris Krhalić

Rafael Nadal će ispasti iz najboljih 10 na ATP listi i to bi moglo da prouzrokuje da se sa Novakom Đokovićem ne sretne u finalu Ronal Garosa.

 Nadal i Đoković borba na ATP listi Izvor: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal morao je da odustane od "američke turneje" zbog povrede i tako ga ove godine nećemo gledati u Indijan Velsu i Majamiju. Nadal je i prošle godine odustao od Majamija zbog povrede, dok je na Indijan Velsu igrao finale, pa to znači da će do kraja marta ostati bez 600 bodova na ATP listi. To će dovesti do tektonskih pomijeranja pošto će Nadal tada ispasti iz TOP10, prvi put poslije 18 godina!

Vjerovali ili ne, Nadal je posljednji put još u aprilu 2005. godine bio van najboljih deset igrača planete, odnosno od kada je "zakoračio" u ovaj svijet - nije ga napuštao. Sada će se to neminovno desiti i moglo bi da mu pokvari planove za dio sezone na "šljaci" za koji se uveliko sprema...

Dobro je poznato da Rafael Nadal najbolje igra u "prolećnom" dijelu sezone kada su na redu turniri na šljaci, s naglaskom na Rolan Garos na kome je 14 puta bio šampion, međutim ovoga puta bi mogao da ima nikad teži put upravo zbog loše pozicije na ATP listi. U teoriji, Nadal bi mogao da padne i "iza 13. mjesta", što bi napravilo pravi bum u Parizu pod uslovom da svi ostali teniseri budu spremni...

Na primjer, ako bi Novak Đoković ostao prvi na ATP listi do žrijeba za Rolan Garos, a nema razloga da tako ne bude, onda bi već u četvrtom kolu mogao da "naleti" na Rafaela Nadala, ako do tada ne uđe u najboljih 12 na svijetu. Naravno, pod uslovom da su u istom dijelu žrijeba...

To bi zaista bilo nikad teže četvrto kolo grend slema, iz ugla obojice, pošto bi sigurno i Đoković i Nadal najradije voljeli da se sretnu u finalu. Njihovo rivalstvo, najveće u istoriji tenisa, donijelo nam je mnoge nezaboravne mečeve na Rolan Garosu i pamtimo da je Nadal do sada dobijao finala, dok je Đoković jedini koji je dva puta uspijevao da pobijedi Rafu u njegovoj "drugoj kući" u Parizu - oba puta u polufinalima.

"Kad bih volio da igram sa Nadalom? Rolan Garos, finale. Mislim da bismo se složili i on i ja danas, da nam neko garantuje da ćemo igrati finale, mislim da bismo se složili. On je definitivno moj najveći rival, ne samo zbog količine mečeva koje smo odigrali, to je rivalstvo koje broji najviše mečeva u istoriji bilo kog rivalstva. Sa druge strane, i generacijski smo blizu, odrasli smo na neki način zajedno kroz juniorske turnire. On je sa druge strane ranije počeo da bilježi rezultate i uz Federera je igrač koji je na mene najviše uticao", istakao je Novak Đoković na nedavnoj konferenciji za medije, ali mu želja najvjerovatnije neće biti ispunjena.

Podsjetimo, predstojeći Rolan Garos, koji se igra koji se igra od 28. maja do 11. juna, biće poseban i zato što će Đoković i Nadal na njemu pokušati da dođu do 23. grend slema, ujedno i teniskog rekorda.

Anketa

Ko je najveći teniser svih vremena?

  • Novak Đoković

    95.37% (206)

  • Rodžer Federer

    2.31% (5)

  • Rafael Nadal

    2.31% (5)

Ko je najveći teniser svih vremena?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC