• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIDI SE ŠTO JE ROĐEN U RUSIJI! Slavni sportista tražio da OBRIŠU zemlju rođenja

Autor Dragan Šutvić

Poznati MMA borac Muhamed Mokajev ne želi da se dovodi u bilo kakvu vezu sa Rusijom.

 mma borac se odrekao rusije  Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih MMA boraca u "muva" kategoriji Muhamed Mokajev javno se odrekao Rusije i zamolio je čelnike UFC-a da više uz njegovo ime ne bude napisano da je rođen u Rusiji, odnosno ne želi da pored sebe vidi "trobojku". Razlog zbog kog se Mokajev toliko ljuti na Rusiju je naravno aktuelni rat u Ukrajini, pa ne želi da se ubuduće povezuje sa ovom zemjom iako je u njoj rođen prije 22 godine.

Preciznije, Mokajev je rođen u Bujnaksku, u saveznoj republici Dagestan iz koje i dolaze mahom najbolji MMA borci, ali je još kao dijete otputovao u Veliku Britaniju nakon smrti majke. Još od 2013. godine živi u Mančesteru gdje je počeo da se zanima za borilačke sportove i nije mu dugo trebalo da postane veliko ime.

Poslije pobjede nad Džafelom Filjom, Mokajev je objavio snimak sa zvaničnog predstavljanja na kome se vidi da je za mjesto njegovog rođenja navedeno "Bujnaksk, Dagestan, Rusija", što ga je iznerviralo jer je odavno odlučio da takmiči pod zastavom Velike Britanije.

"Ne sviđa mi se ovo! Molim vas, napišite samo da sam iz Dagestana prije moje naredne borbe. Pročitao sam puno komentara o tome kako su Rusi protiv muslimana koji žele graditi džamije u Moskvi! To je bilo previše za mene. Mogu da kažem da u državi u kojoj sad živim nikada niko nije otvoreno bio protiv džamija", zaključio je Mokajev.

U amaterskom MMA ima skor 23-0, dok je u profesionalnim borbama do sada upisao deset pobjeda u 11 nastupa, s tim da nije poražen u 11. Ta borba je poništena nakon slučajnog udaranja protivnika u međunožje. Što se tiče UFC, tu mu je skor 4-0.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC