• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"REKAO KRAJ, NE I ZBOGOM TENISU!" Potvrđen dolazak srpskog dubl majstora na Srpska open!

Autor Dragan Šutvić

Nenad Zimonjić dobio je specijalnu pozivnicu da nastupi na Srpska openu.

 nenad zimonjić na srpska openu Izvor: MN PRESS

Proslavljeni srpski teniser Nenad Zimonjić dobio je specijalnu pozivnicu da nastupi na Srpska openu!

Dubl majstor, koji će u junu proslaviti 47. rođendan, već nekoliko godina nije aktivan teniser, ali da još uvijek nije za "staro gvožđe", potvrđuje vajld-kard organizatora banjalučkog turnira.

"Nenad Zimonjić rekao je kraj, ali ne i zbogom bijelom sportu jer šampioni to ne rade. Ostavio je odškrinuta vrata za povratak na teniski teren, dovoljno da ih vidi i širom otvori direktor turnira Srpska open Đorđe Đoković i pozove Zimonjića da pokaže i Banjalučanima zbog čega je 50 nedjelja bio svjetski broj jedan u dubl konkurenciji. Ovo je dobra prilika da Nenad Zimonjić još jednom osjeti draž takmičarskog tenisa i možda krene ka nekom novom cilju. Srećni smo što ćemo Nenada Zimonjića ponovo gledati na terenu i to baš na turniru Srpska open", objavili su organizatori turnira ovog jutra.

Nenad Zimonjić je trostruki grend slem šampion u dubl konkurenciji. Dva puta je osvojio Vimbldon (2008. i 2009. godine), dok je jednom stigao do kraja na Rolan Garosu (2010.), a sve tri titule osvojio je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom.

Takođe, sa najvećih turnira ima i pet titula u miks-dublu. "Žetva" trofeja počela je davne 2004. godine, kada je osvojio Australijan open u paru sa Ruskinjom Elenom Bovinom.

Dvije godine kasnije, sa Slovenkom Katarinom Srebotnik osvojio je Rolan Garos, a ovaj uspjeh je sa istom teniserkom ponovio i 2010. godine.

Sa Kineskinjom Sun Tiancijan je 2008. godine osvojio drugu titulu u Melburnu, dok je do posljednje miks-dubl titule stigao 2014. godine na Vimbldonu, u paru sa Australijankom Samantom Stosur.

U karijeri je osvojio ukupno 54 trofeja u dublu, a sa reprezentacijom Srbije je 2010. godine podigao trofej u Dejvis kupu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC