• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši prvak Evrope se vraća, prave drim tim: Jedan Srbin je tu, dovode još dvojicu, odmah hoće titule!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Osvojili su dvije titule prvaka Evrope, tri evropska trofeja, a sada se vraćaju u velikom stilu!

 Steaua se pojačava Izvor: MN PRESS

Evropski gigant se diže poslije decenije i po! Nakon 15 godina bez titule Steaua je riješila da prekine dominaciju Dinama iz Bukurešta. Tim koji na terenu predvodi srednji bek Srbije Lazar Kukić ove sezone je stigao do nokaut faze Lige šampiona, a u Rumuniji već godjnama nema nikakvu konkurenciju.

Steaua, koje je osvojila 28 titula prvaka države, nema trofej od 2008. godine, punih 15 godina, a sada je nekadašnji prvak Evrope riješio da se vrati u velikom stilu! Steaua je decenijama bila jedan od najboljih evropskih kubova, pa su tako u sezonama 1967/68 i 1976/77 osvajali Ligu šampiona, a bili su još dva puta finalisti i tri puta polufinalisti takmičenja. Osvojili su EHF Čelendž kup 2006. godine, dva puta igrali polufinale EHF Kupa i jednom bili polufinalisti EHF Kupa pobjednika kupova.

Sada su spremni da ulože novac, dovedu osam do deset novih igrača i promijene trenera kako bi se takmičili sa Dinamom i uspjeli da povrate tron i opet zaigraju u Evropi. Već su potpisaik Andrja Buzlea i Valentina Negua, koji dolaze kao kvalitetni domaći igrači, a među pojačanjima za narednu sezonu su i dvojica Srba! 

Prvi je dogovoren prelazak nekadašnjeg desnog beka Partizana Nikole Ivanovića iz slovačkog Tatran Prešova, a srednji bek i bivši reprezentativac Srbije Stefan Vujić stiže iz rumunskog prvenstva. Njemu će rival za mjesto u timu biti Hrvat Luka Mravkovčić koji kao slobodan igrač dolazi iz Njemačke. 

Pivot iz Egipta Mohamed Mahmud će stići direktno iz najvećeg rivala Dinama, a svakako najveće ime je Aidenas Malaskinas, 36-godišnji Litvanac koji će doći iz Meslingena. Rumunski mediji navode da su u toku pregovori sa dva poljska, jednim francuskim i jednim danskim rukometašem. 

Od cijelog tima koji sada igra u Bukureštu ostaće nekoliko domaćih igrača kao i iskusni lijevi bek iz Srbije Krsto Milošević, kao i reprezentativac Crne Gore Milan Popović. Naredne sezone Steaua planira da krene u projekat osvajanja titula i vraćanja na veliku scenu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC