• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo - država od 50.000 stanovnika na Evropskom prvenstvu: Genije od 20 godina ih odveo na Euro, sad mogu na Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Farska Ostrva pišu istoriju, otišli su na Evropsko prvenstvo u rukometu i tamo mogu da se sastanu sa reprezentacijom Srbije!

 Farska Ostrva plasirala se na Evropsko prvenstvo u rukometu Izvor: Tweet/Rasmus Boysen

Čudo se desilo! Farska Ostrva su se plasirala na Evropsko prvenstvo u rukometu! Država od 50.000 ljudi uspjela je na kraju da obezbijedi plasman na Euro koji se od 10. do 28. januara održava u Njemačkoj! 

Iako je tim Farskih Ostrva poražen od Austrije 38:33 u posljednjem kolu kvalifikacija u drugom meču njihove grupe Ukrajina je savladala Rumuniju sa 31:26 i tako poslala Farane na EP! Austrija je bez poraza završila kvalifikacije i kao ubjedljivo prva se plasirala na Euro, a Rumunija, Farska Ostrva i Ukrajina su imali po četiri boda, ali je na kraju u međusobnom skoru Rumuni bili najbolji, a Farani su završili kao trećeplasirani. 

Farani su u ovim kvalifikacijama sa dvije velike pobjede uspjeli da se kvalifikuju za Euro. prvo su dobili Ukrajinu 33:26 na svom terenu, a onda su takođe na sjeveru Evrope dobili Rumune 28:26 i tako napravili veliki uspjeh.

To je na kraju značilo da Farska Ostrva kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje idu na Euro! Ovo je prvi put u istoriji da neki tim sa Farskih Ostrva ide na ovako veliko takmičenje, a ekipu će predvoditi mladi srednji bek Elijas Elefsen koji ima samo 20 godina i od naredne sezone će nastupati za Kil. 

Prvi plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu u svojoj istoriji izborila je i ekipa Gruzuje koja je sedmercem u posljednjim momentima meča savladali Mađarsku 31:30 i tako bili upravo među četiri najbolje reprezentacije koje su bile trećeplasiree u svojoj grupi. Pogledajte taj gol i slavlje Gruzijaca: 

Farska Ostrva su ovime postala najmanja država koja ima reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i to ne samo u rukometu nego u bilo kom timskom sportu.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC