• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK MOŽE DA PADNE NA TREĆE MJESTO ATP LISTE - EVO KAKO: Đoković misli o Parizu i navija za svog "dželata" iz Rima!

Autor Dragana Božić

Najbolji srpski sportista našao se u neobičnoj situaciji jer je njegov veliki rival pronašao formu karijere na najmanje omiljenoj podlozi.

 Novak Đoković pada ne treće mjesto ATP liste Izvor: Profimedia/marco iacobucci / IPA/SIPA

Najbolji teniser svih vremena mogao bi da dočeka drugi grend slem u sezoni na trećoj poziciji ATP liste! Nakon što je Karlos Alkaraz samim pojavljivanjem u Rimu uspio da prestigne Novaka Đokovića, sada šansu da preskoči Srbina potpuno neočekivano dobija i ruski teniser Danil Medvedev!

Grend slem šampion koji mrzi šljaku i tokom karijere nije imao velikih uspjeha na njoj neočekivano je stigao do finala mastersa u Rimu - gdje je ove godine prvi put upisao pobjedu! Ukoliko u posljednjem meču na turniru savlada Holgera Runea, "Medi" će osvojiti ključne bodove za skok na drugo mjesto liste, što bi značilo novi pad u plasmanu za Đokovića.

Dobra vijest pred prestižan turnir u Parizu je da čak i da se ova promjena dogodi Đoković neće izgubiti status drugog nosioca. Ranije je odlučeno ko će sa koje pozicije biti ubačen u bubanj, pa okršaj Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza neće biti moguć pre finalnog meča. Naravno, pod uslovom da obojica stignu u tu fazu takmičenja nakon nešto slabijeg turnira koji su odigrali u Rimu.

Što se tiče Novaka Đokovića, njega mjesto na ATP listi svakako ne brine previše. Već je rekorder po broju nedjelja koje je proveo na vrhu i tu je oborio čak i rekord koji je u konkurenciji dama držala Štefi Graf. Jasno je da su mu ove sezone prioritet trofeji na grend slemovima kako bi pobjegao skoro penzionisanom Rafaelu Nadalu. Uz to, Đoković će na svakom od naredna tri grend slema imati priliku da osvoji ogroman broj bodova.

Na Rolan Garosu prošle sezone ispao je u četvrtfinalu, na Vimbldonu se nisu dijelili bodovi pa brani samo titulu, a na US openu će - za razliku od prošle godine - moći da igra iako nije vakcinisan protiv virusa korona. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC