• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković tek treći nosilac na Rolan Garosu - prije finala protiv Alkaraza ili Medvedeva!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković će kao treći nosilac dočekati Rolan Garos.

 Đoković tek treći nosilac na Rolan Garosu - prije finala protiv Alkaraza ili Medvedeva! Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković slavi danas 36. rođendan, ali ga je ovog ponedjeljka dočekalo ne tako prijatno iznenađenje. Nole je pao za dva mjesta na najnovijoj ATP listi, pa će tako pred žrijeb za Rolan Garos biti tek trećeplasirani, što znači da prije finala može da igra sa dvojicom nosilaca kostura. Vidjećemo da li će to biti prvoplasirani Karlos Alkaraz ili drugoplasirani Danil Medvedev, koji je sve iznenadio osvajanjem mastersa u Rimu.

Ne tako davno Danil Medvedev je ispadao iz najboljih 10, da bi ovog proljeća drastično popravio igru na šljaci i niko ga u ovom trenutku ne smije otpisati kao potencijalnog osvajača Rolan Garosa, posebno ako bude igrao kao u Rimu gdje ni "specijalci" za tu podlogu nisu mogli mnogo protiv njega.

S obzirom da Đoković brani samo 360 na Rolan Garosu, imaće šansu da se vrati na prvo mjesto, ali velikim bodovima se nadaju i Alkaraz (ispao u četvrtfinalu) i Medvedev (ispao u osmini finala). 

Vrijedi istaći i da bi Novak Đoković bio prvoplasirani na ATP listi da organizacija nije odlučila da prošle godine "obriše" bodove za Vimbldon i da ne nagradi tenisere novima, tako da bi vrh liste izgledao skroz drugačije. Đoković bi bio prvoplasirani sa 7.955 bodova, Alkaraz bi bio na 6.860, a Medvedev na 6.510. Ipak, o tome više ne vrijedi razmišljati, na Noletu je da se spremi za napad na 23. grend slem u karijeri.

Podsjetimo, osim pomenutih tenisera - u TOP 10 su još Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric i Feliks-Ože Alijasim.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC