• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je u glavama tih ljudi? Novače, to niko ne zna! MONDO na Rolan Garosu: Kakvo je ovo ponašanje prema Đokoviću!?

Autor Nemanja Stanojčić

Užasni potezi francuske publike u Parizu iznenadili su i Novaka. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića.

 Publika na Rolan Garosu protiv Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Rolan Garos polako odmiče, bliži se ulazak u drugu nedjelju drugog grend slema sezone i na svakom koraku na stadionu "Filip Šatrije" osjeća se da se polako primiče ono glavno. Samim tim, i tenzija počinje da raste.

Svaki potez teniserki i tenisera gleda se posebnom prizmom, mada se dodatno obraća pažnja i na reakcije publike, a posebno kada su u pitanju, što ne reći, bezobrazni gestovi sa tribina. I upravo takvim gestovima i povicima se brukala francuska publika prema Novaku Đokovićumeču trećeg kola protiv Alehandra Davidoviča Fokine. To možda nije na TV-u preneseno u punoj mjeri, ali se na licu mjesta i te kako osjetilo.

Jedna stvar je navijati za autsajdera, željeti da meč traje što duže, bilo da je to gem, set, minut ili sat. To je nešto potpuno normalno, uobičajeno i očekivano, ali potezi koje je dio navijača pravio na stadionu "Filip Šatrije" u najmanju ruku su sramotni i daleko ispod nivoa ovako glamuroznog takmičenja. Svaka greška srpskog igrača praćena je zvižducima, pa čak i momenat kada je uzeo medicinski tajm-aut jer mu je bila potrebna pomoć!? Ko još zviždi za tako nešto...

A potom je jedan detalj dodatno šokirao sve, pa i Novaka. Sudija je poslije servisa Alehandra Davidoviča Fokine uzviknuo "aut", a Novak je tada samo poslao lopticu uvis i dok se polako vraćala na zemlju, sa tribina su se čuli sve jači zvižduci. Đoković se okrenuo ka navijačima sa izrazom čuđenja, ni njemu nije bilo jasno zašto je dočekan na "nož" i za takvu sitnicu. Donekle u afektu, imao je spreman odgovor, ironično je aplaudirao, mimikom oponašao neprijatno "uuu" sa tribina i pokazao koliko mu nije prijalo da to čuje.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

"Ne znam šta je u glavama nekih ljudi, razumijem da je neko platio kartu i ima pravo da iskaže svoje mišljenje, ali kada neko pređe granicu poštovanja, kada provocira i izaziva, moram da reagujem na nepravdu", prokomentarisao je sve to Đoković.

Nije ovo prvi put na ovogodišnjem Rolan Garosu da su navijači bili u centru pažnje. Danil Medvedev pričao je o tome, molio ih je da ćute, Tejlor Fric ih je utišavao poslije pobjede i dočekan je zvižducima, a nakon toga "negativac" je iznenađujuće postao čak i Đoković.

Na stadionu na kojem je vjetar duvao tako da je bilo mnogo hladnije nego što se na TV-u činilo, ipak je bilo više pozitivnih utisaka Uostalom, Novak je ostvario važnu pobjedu dok su na momente svirali i trubači, a izvještači iz Beograda cupkali su uz njih - ali ne zbog muzike, već zbog zime. Ipak, ne žalimo se. Svaki put kad Đoković stane na teren svi su svjesni da bi ovo mogao da bude istorijski Rolan Garos, a kada je tako, onda svi koji ga podržavamo usmjeravamo energiju samo ka jednom cilju - Noletovom uspjehu. I zaista je privilegija prisustvovati istoriji, samo da to još shvate i oni koji su danas zviždali Đokoviću.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Jedini razlog sto ga svijet ne voli je taj sto je Srbin i drugog razloga nema. Posto je on naj veci i naj bolji predstavnik naseg naroda.,zapadni mikrofoni pod svaku cijenu pokusavaju da ga ocrne i diskredituju.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC