• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO NOVAK TO URADI, GOTOVO JE - ZBOGOM RAFA I FEDERER! Vilander pravi pritisak na Đokovića: Nema još rekord...

Autor Dragan Šutvić

Mats Vilander vjeruje u Novaka Đokovića pred Vimbldon, ali istovremeno pravi i pritisak na Srbina.

 vilander misli da je đoković favorit na vimbldonu  Izvor: Profimedia

Žrijeb za Vimbldon je već u petak, a bez obzira ko budu protivnici Novaka Đokovića na turniru koji počinje 3. jula - i pticama na grani je jasno da je apsolutni favorit. To je potvrdio i bivši švedski teniser Mats Vilander, koji je već godinama analitičar na Eurosportu, pa je pred početak turnira označio Đokovića kao "velikog favorita" pošto smatra da niko u tenisu ne može da odgovori na njegove poznate kvalitete: moć na osnovnoj liniji i servis.

"Tokom godina njegov servis je veoma napredovao. Vidjeli smo na Rolan Garosu protiv Karlosa Alkaraza koliko je bio značajan i koliko je važno da dođete do poena na prvi servis, kada je rezultat u vašim gemovima neizvjestan. Ne vidim to ni kod Alkaraza, ni kod Runea, ni kod De Minora. Ni kod koga od mladih tenisera", rekao je Vilander.

Ipak, zbog toga što ne vidi ko bi mogao da napravi probleme Đokoviću, ističe da će na srpskom teniseru biti i veliki pritisak tokom Vimbldona:

"Uvijek je pritisak na Novaku, ali sada ako pobijedi - izjednačiće se sa Margaret Kort sa po 24 grend slema", naglasio je Vilander, kao da već nije oborio rekord u muškom tenisu, dok se titule u ženskom nisu spominjali ni u slučaju Nadala ili Federera kada su došli do prethodnih rekorda.

"Ako Novak pobijedi, biće na jedan grend slem daleko od kalendarskog grend slema. I ako pobijedi, mislim da će biti dovoljno daleko od Nadala koji teško više može da mu zaprijeti. Zato mislim da su očekivanja velika, ali naučio je mnogo nakon poraza u finalu US Opena protiv Medvedeva kada je istorija bila na talonu. Ako ovo uradi, pobjegao je Rafi i Rodžeru".

Podsjetimo, Novak Đoković je četvorostruki uzastopni šampion Vimbldona, ali je ipak drugoplasirani na ATP listi pošto se zbog politike prethodno izdanje grend slema nije bodovalo, tako da ga je preskočio Karlos Alkaraz.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC