• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni savez Republike Srpske: Da Vladimir Branković ospori nelegalne odluke RS BiH i o svemu obavijesti EHF

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske donio je na svojoj sjednici dvije odluke koje treba da riješe situaciju u vezi sa brojem klubova u prvenstvu BiH naredne sezone, kao i o broju klubova koji treba da napuste elitu u ovoj završenoj sezoni 2022/23.

 Rukomet: RS RS donio dvije odluke Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske je u saopštenju naložio sadašnjem predsjedniku RS BiH Vladimiru Brankoviću da postupi po pitanju nelegalno donesenih odluka Upravnog odbora BiH od 3. avgusta 2022. godine. Branković, koji trenutno obavlja ulogu predsjednika RS BiH, je prema nalogu Rukometnog saveza Republike Srpske dužan da se pozove na Zakon o udruženjima i Fondacijama BiH i to na član 32, stav 2. i da stavi van snage odluku po kojoj pet klubova ispada iz takmičenja.

U članu 32. stav 2 naime stoji:

"U slučaju kada je došlo do promjene činjenica koje se upisuju u registar, registrovano udruženje ili fondacija ne može preduzimati bilo kakve radnje u pravnom prometu prije donošenja rješenja, odnosno upisa u registar činjenica koje se odnose na promjenu upisa".

To praktično znači da članovi Upravnog odbora RS BiH nisu mogli da donesu odluku jer na taj datum zvanično nisu bili preuzeli funkcije u savezu. Oni su zvanično upisani tek 24. avgusta pa se njihove odluke ne mogu smatrati validnima, a savez Srpske je dostavio sve materijale. U slučaju da odluka predsjednika saveza BiH Vladimira Brankovića bude osporena od strane Upravnog odbora RS BiH, Rukometni savez Srpske traži da se pokrene postupak pred nadležnim sudom.

Takođe Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske donio je i drugu odluku kojom traži da se Vladimir Branković, kao predsjednik RS BiH, pismenim putem obrati Evropskoj rukometnoj federaciji i informiše ih o trenutnim dešavanjima u Rukometnom savezu BiH, nezakonitim promjenama sistema takmičenja, normativnih akata saveza te od njih traži da posreduje u rješavanju problema unutar RS BiH i vraćanja takmičenja u okvira normiranih propisa. Savez Srpske traži da Branković obavijesti članove o ishodu razgovora sa EHF-om.

Upravni odbor RS RS je takođe zatražio od klubova da potvrde svoje učešće u narednoj sezoni Prve i drugih liga Republike Srpske da bi na osnovu toga mogao da ima jasnu sliku o broju klubova koji žele da igraju u takmičarskoj sezoni 20223/24, prenio je "Glas Srpske".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC