• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaš iz Kozarske Dubice najbolji lijevi bek svijeta! Srbin u idealnom timu Mundijala: Sve bih mijenjao za medalju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi reprezentativac Srbije Miloš Kos izabran je u idealni tim Svjetskog prvenstva za juniore u Njemačkoj i proglašen za najboljeg lijevog beka ovog takmičenja.

 Miloš Kos najbolji lijevi bek Svjetskog prvenstva za juniore u Njemačkoj Izvor: Rukometni savez Srbije

"Orlići" nisu uspjeli da se domognu bronzane medalje na šampionatu planete u Njemačkoj, nakon što su u meču za treće mjesto poraženi od Islanda rezultatom 23:27 (13:13).

Ipak, osim velikog uspjeha mladog srpskog tima, kako je istakao selektor Srbije Đorđe Teodorović, mnogo razloga za zadovoljstvo ima i rukometaš PPD Zagreba Miloš Kos, koji se našao u idelanom timu i proglašen je najboljim lijevim bekom na Svjetskom prvenstvu.

"Biti četvrti u svetu je velika stvar, pogotovo za srpski rukomet. Nismo se popeli na postolje, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Cijeli turnir smo igrali maksimalno posvećeno i tako i došli do polufinala, ali spletom nesrećnih okolnosti kao što su povrede i izostanci, na kraju nismo stigli do medalje", rekao je Kos i dodao:

"Čast mi je što sam izabran među najboljih sedam na turniru, ali ne znači mi previše ta nagrada, rado bih je mijenjao za pobjedu nad Islandom i bronzanu medalju oko vrata svih nas. Svakako, da se nismo međusobno bodrili i cijelo prvenstvo odigrali timski, sigurno ni ja ne bih dobio ovo priznanje pa ga zato posvećujem svojim saigračima".

Na juniorskom Mundijalu je postigao 50 pogodaka i bio je ukupno treći golgeter šampionata svijeta. Kos je inače iz Kozarske Dubice u Republici Srpskoj, a u karijeri je igrao još za Izviđač iz Ljubuškog prije prelaska u hrvatskog šampiona.

Njegove partije nisu promakle i selektoru seniora Srbije Toniju Đeroni, koji je mladog Kosa već zvao na okupljanja "orlova".

"Disali smo kao jedno sve ove godine koliko smo kao generacija trenirali i nastupali zajedno, osvojili i prošlogodišnju bronzu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će što više momaka iz ove selekcije uspjeti u rukometu i da ćemo zajedno i u budućnosti predstavljati svoju zemlju, u A timu. Ovo je posljednje okupljanje naše generacije i vjerujem da smo pokazali da za budućnost reprezentacije Srbije ne mora da se brine".

Za najkorisnijeg igrača (MVP) izabran je Nils Lihtlajn, desni bek Nijemaca, koji su na kraju i osvojili titulu, a najbolji strijelci su bili Islanđanin Elias Elefsten i Naoki Fujisaka iz Japana sa po 55 golova.

IDEALNI TIM SVJETSKOG PRVENSTVA
Golman: David Spet (Njemačka)
Lijevo krilo: Pedro Oliveira (Portugal)
Lijevi bek: Miloš Kos (Srbija)
Srednji bek: Elijas Elefsen Skipagetu (Farska Ostrva)
Desni bek: Zoran Ilić (Mađarska)
Desno krilo: Kristifer Mani Jonason (Island)
Pivotmen: Justus Fišer (Njemačka)
Defanzivac: Feliks Meler (Švedska)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC