• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković treći dan zaredom na terenu Vimbldona! Sa 36 godina izgleda svježiji, brži, izdržljiviji...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Organizacija je svojim brljotinama natjerala Novaka da igra u nedjelju, ponedjeljak i utorak, ali po svemu sudeći to njemu ne smeta.

 Novak Đoković igra treći dan zaredom na Vimbldonu Izvor: FoNet/AP/Alastair Grant

Sa 36 godina mnogi završe karijere, a većina ostane na ATP turu i igra manje turnire, uživa u tenisu i čeka penziju. Ne i Novak Đoković koji je sa 36 godina uspio da osvoji dva grend slema od početka sezone, a sada juriša na treći. 

Izgleda da mu ne smeta ni paklen raspored koji mu je "namjestio" turnir tako što su ga natjerali da igra tri dana zaredom. Kada je dobio meč trećeg kola protiv Stanislasa Vavrinke i kada je objavljeno da će igrati treći na Centralnom terenu znalo se da će biti problema, a poslije maratonskog meča Andreja Rubljova i Aleksandra Bublika kao i mučenja Ige Švjontek sa Belindom Benčić najgore prognoze su se ostvarile. 

Novak je počeo duel sa Hubertom Hurkačem nešto nakon 21:30 i nije ga završio već je u nedjelju uzeo dva seta i istjeran je sa terena. Potom je izašao na teren ranije nego što je planirano u ponedjeljak i izgubio prvi set, pa je praktično i u ponedjeljak imao dva iscrpljujuća seta, kao da je na nekom običnom turniru igrao dva dana zaredom. 

Sada ga čeka još jedan jako težak meč, a na teren neće prije 16 časova. Čeka ponovo Igu Švjontek koja sada igra protiv Eline Svitoline i kada ona završi svoj meč Novak će izaći na teren. Prvi duel na Centralnom terenu počinje od 14:30 i pratiće Novak razvoj situacije, a problemi koje ima su jasni. 

Imao je tek 20 sati da se spremi i odmori za ovaj susret, dok je njegov rival Rubljov završio meč oko 18 časova u nedjelju i imao je skoro cijela dva dana za pripremu. Ipak, Rubljov je sa Aleksandrom Bublikom igrao pet setova, pa ni to ne treba zaboraviti.

Sa 36 godina, Novak će tri dana zaredom igrati na grend slemu i ono što je najnevjerovatnije u celoj toj priči je to što je zapravo u mečevima sa mnogo mlađim protivnicima on uvijek izgledao brže, izdržljivije, spremnije... Kao što je rekao jednom prilikom - tridesete su nove dvadesete. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC