• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada je Đoković utišao Engleze za sva vremena!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je na današnji dan prije četiri godine pobijedio Rodžera Federera u finalu Vimbldona.

 prije četiri godine đoković pobijedio federera na vimbldonu  Izvor: Profimedia

Novak Đoković izlazi danas na Centralni teren Vimbldona (14.30) gdje će probati da se plasira u svoje novo finale. Protivnik je Janik Siner, mladi italijanski teniser koji odlično igra na travi, a interesantno je da Nole igra baš na dan koji je duboko promijenio istoriju tenisa. Na današnji dan prije četiri godine Novak Đoković je pobijedio Rodžera Federera u finalu Vimbldona nakon što je spasio dvije meč-lopte i tako je praktično poslao Švajcarca "u penziju".

Nije slučajno što Đoković često kaže da mu je meč iz 14. jula 2019. godine jedan od tri najdraža u karijeri, posebno ako se zna da je u velikom finalu pobijedio Rodžera Federera za svoj peti Vimbldon. Bilo je to treći put da smo gledali kako Nole pobjeđuje Federera tako što spasava dvije meč-lopte, što ne može da bude slučajnost, a i dan-danas će simbol tog meča biti navijačica švajcarskog tenisera koja je podigla prst u vazduh kada se Federer poslije četiri sata i 11 minuta spremao na odlučujući servis. Ispostavilo se da je grdno pogriješila...


Nakon što je Nole preko četiri sata slušao zvižduke sa tribina i glasno navijanje za Federera, mirno je "čupnuo" travu i pojeo je tako još više prkosivši navijačima na Vimbldonu koji su uvijek nekako protiv njega, baš zato što im je raspršio snove o tome ko je najbolji svih vremena.

"Teško je ne biti svjestan dešavanja na tribinama, imali smo naelektrisanu atmosferu, buka u odlučujućim momentima... Publika se umiješala. Naravno da je većina bila na njegovoj strani, ali to pomaže i motiviše me. Daje mi snagu i energiju. Kada toga nema, moraš da nađeš. Kada publika viče Rodžer, ja čujem Novak. Znam da zvuči ludo, ali ja sebe na taj način ubjeđujem", prisjetio se Nole poslije finala u kome je uništio svog protivnika poslije pet setova.

Od tada, Novak Đoković je osvojio još čak sedam grend slemova, četvorostruki je uzastopni prvak Vimbldona i ide upravo ka još jednom rekordu koji je do sada čuvao Rodžer Federer. Još dvije pobjede dijele ga od osmog Vimbldona, petog uzastopnog, čime bi Federeru "skinuo krunu" koju mu je stavila vimbldonska publika, pa će morati da se poklone novom kralju - posebno ako se zna da ne planira uskoro da odustaje.

Na četvrtu godišnjicu od pomenutog finala, vrijedi reći i da je prošlo deset godina od kada je Novak Đoković posljednji put izgubio na Centralnom terenu Vimbldona, pa je jasno čega sve Janik Siner mora da se plaši pred duel sa Srbinom. I sam je doduše prije godinu dana osjetio šta znači igrati pet setova protiv Noleta...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC