• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MOŽDA NIJE TREBALO NI FEDERERA DA POBIJEDIM..." Novak poslije poraza morao da pomene starog rivala: Sad smo kvit

Novak Đoković je poslije poraza od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona morao da se sjeti kultnog finala iz 2019. godine kada je savladao Rodžera Federera.

 Novak Đoković se prisjetio legendarnog finala sa Federerom Izvor: Profimedia

Novak Đoković se borio skoro pet sati sa Karlosom Alkarazom, ali je na kraju Španac uzeo titulu na engleskoj travi. Mladi 20-godišnji teniser je poslije velike borbe u pet setova uzeo svoju prvu titulu na terenima "Ol Ingland Klaba", a na kraju meča Đoković mu je odao priznanje. Istakao je da je izgubio od boljeg igrača i naglasio da je Alkarazov napredak nevjerovatan. 

"Dobar dan svima, nije ovo dobro za mene, ali je dobro za Karlosa. Moram da počnem od pohvala Karlosu i njegovom timu. kakav kvalitet na kraju meča. Pronašao si prve servise, apsolutno si zaslužio. Fenomenalno! Mislio sam da ću sa tobom imati probleme samo na šljaci, eventualno na betonu, ali defintiivno od ove godine to nije slučaj. Pre ove godine si samo nekoliko puta igrao na travi, zaista je nevjerovatno ono što si uradio ove sezone i ovdje i na Kvinsu", počeo je Novak svoj govor nakon poraza koji bi vjerovatno svakog drugog tenisera potpuno slomio. 

Ipak, zna Novak da je ranije on dobijao mnogo ovakvih mečeva i upravo se toga sjetio kada je sve bilo gotovo. Nije mogao a da ne pomene finale iz 2019. godine, kada je poslije ogromne borbe savladao Rodžera Federera. Tada je iskusni Švajcarc imao dvije meč lopte na svoj servis, a sada je Đoković rekao da možda i nije trebalo da dobije taj meč!

"Što se mene tiče, nikada nije lijepo izgubiti ove mečeve. Ali kada se sve emocije slegnu mislim da ću morati da budem zadovoljan. Toliko sam puta dobio neizvjesne mečeve tokom godina... Recimo 2019. protiv Federera kada sam imao dvije meč lopte protiv sebe, možda je trebalo i da izgubim. Sada mislim da je neriješeno!", istakao je Đoković na kraju. 

Tokom govora poslije izgubljenog finala videli smo i suze velikog šampiona, pošto je Novak kada je video sina u publici zaplakao i za trenutak prekinuo svoj govor. 

Pogledajte

01:03
Djokovic Alkaraz
Izvor: ESPN
Izvor: ESPN

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC