• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 SRBIJA PREGAZILA DOMAĆINA I STIGLA U ČETVRTFINALE: Slijedi evropski klasik na Svjetskom prvenstvu!
 SRBIJA PREGAZILA DOMAĆINA I STIGLA U ČETVRTFINALE: Slijedi evropski klasik na Svjetskom prvenstvu!

SRBIJA PREGAZILA DOMAĆINA I STIGLA U ČETVRTFINALE: Slijedi evropski klasik na Svjetskom prvenstvu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije među osam najboljih timova na svijetu.

 SRBIJA PREGAZILA DOMAĆINA I STIGLA U ČETVRTFINALE: Slijedi evropski klasik na Svjetskom prvenstvu! Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubilježila je važnu i ubjedljivu pobedu (16:10) protiv domaćina Svjetskog prvenstva, Japana. U meču osmine finala, "delfini" su opravdali ulogu favorita i nakon neubjedljivog početka zaigrali bolje, taman koliko je bilo potrebno da se domognu četvrtfinala protiv Italije, inače velikog rivala.

Japan je bolje počeo meč u Fukuoki i na samom startu susreta imao je dva gola prednosti, ali je Srbija već do kraja prve dionice uspjela da istopi tu prednost. U drugoj se igralo u egalu, Srbija je pokazala da ima snagu da slomi otpor rivala, a to joj je konačno pošlo za rukom u trećem periodu.

Taj dio igre reprezentacija Srbije je riješila u svoju korist (7:2) i već je bila na nedostižnih šest golova prednosti. To je bila razlika i na kraju meča, iako je Srbija tokom posljednje dionice imala i ubjedljiviju prednost. Za to je najzaslužniji bio rezervni golman Branislav Mitrović koji je sa dva odbranjena penala spriječio svaku nameru Japanaca da se eventualno vrate u meč i "zakuvaju" ovaj susret.

12:39

KRAJ MEČA - 16:10!

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspjela je u trećoj i četvrtoj dionici u potpunosti da slomi otpor Japanaca i izbori plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Tamo će protivnik biti Italija.

12:36

21. minut - Mitrović!

Drugi penal u ovoj četvrtini, a treći ukupno, Japanci nisu uspjeli da realizuje. Mitrović im je odbranio oba pokušaja, dok su kod prvog pogodili stativu nakon čega se lopta odbila daleko u polje. Srbija je obezbijedila pobjedu u osmini finala Svjetskog prvenstva!

12:32

28. minut - Opustila se Srbija!

Kada je meč već riješen, lakše je igrati! Tako je Mitrović zaustavio penal Japanaca i nastavio svoj dobar niz odbrana u posljednjoj dionici kada je dobio šansu na ovom meču, a Srbija pogađa na drugoj strani - trenutno je maksimalnih sedam golova razlike, 15:8!

12:23

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 13:7!

Treći period meča Srbija je riješila u svoju korsit (7:2) i tako vjerovatno završila posao na ovom meču. Ostaje još osam minuta vaterpola protiv domaćina Svjetskog prvenstva, a zatim okretanje ka četvrtfinalu i okršaju protiv Italije.

12:19

23. minut - Rešeta Srbija!

Marko Radulović postiže svoj treći gol u ovoj četvrtini, a Srbija stiže do maksimalnih 12:7! Sada djeluje da u posljednjih desetak minuta meča Japanci neće imati nikakve šanse da se vrate u meč.

12:17

21. minut - Mišović spušta rampu!

E, sad nema prolaza! Djelovalo je da je popustila odbrana Srbije, ali je zatim golman srpskog tima sa dvije fantastične intervencije zaustavio Japance. Zbog njegovih odbrana "delfini" su došli do četiri gola prednost - nakog pogotka Vučinića je 11:7!

12:09

18. minut - Dva gola prednosti, 8:6!

Kao što se i očekivali, Srbija uvećava prednost protiv Japanaca. Početkom treće dionice iskorišćena je prilika, sa igračem više postignut je gol za "+2", a japanski vaterpolisti su i u prethodnim mečevima "padali" baš u ovoj dieonici.

12:04

POLUVRIJEME - 6:5!

Imala je Srbija nekoliko napada u kojima je mogla da stigne do dva gola prednosti, ali ih nije iskoristila u finišu druge četvrtine. Ipak, prednost je tu, a pred reprezentativcima je sada samo da je sačuvaju i zakažu okršaj protiv Italije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Što se tiče statistike, Strahinja Rašović je najbolji strijelac na meču sa tri postignuta pogotka, a on je ujedno i najbolji strijelac cijelog turnira u ovom trenutku.

11:58

13. minut - Stativa!

Prvi put je Srbija imala priliku da ode na "+2", ali je okvir gola zaustavio napad srpske reprezentacije. Ostaje 6:5 za srpske vaterpoliste, koji u ovim trenucima odbijaju napade Japanaca i kada imaju igrača manje u bazenu!

11:55

12. minut - Neizvjesno!

Drže se Japanci i u drugoj dionici, pa je na polovini tog dijela igre 5:5! Srbija je u ovom periodu meča dva puta stizala do prednosti, ali su se borbeni japanski vaterpolisti oba puta rezultatski vratili u meč.

11:47

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 3:3!

Vodili su Japanci 2:0 u ranoj fazi meča, Srbija je teško dolazila do prilika, ali kada je proradila... Za samo nekoliko minuta napravljen je preokret, vidjelo se da će reprezentacija Japana teško držati tempo na ovom nivou, pa i pored neriješenog rezultata postoji ogroman razlog za optimizam.

11:43

7. minut - BUM!

Voli golman Tanamura da izađe sa crte, da pomogne bekovima i presiječe lopte koje idu pred njegov gol, ali šta mu je sada uradio Rašović! Za plivanje u polje stigla je kazna, srbija je postigla pogodak gotovo sa polovine terena - sad je 2:2!

11:40

5. minut - Problem za Srbiju!

Japanci su poveli, zatim promašili penal, a na kraju uspjeli i da dupliraju prednost u osmini finala Svjetskog prvenstva. Za to vrijeme Srbija je i dalje bez prave šanse, napadi djeluju veoma sporo i rastrzano, a rijetki su čak i udarci koje upućuju ka golu.

11:33

3. minut - Prvi gol!

Japanci vode, nakon spektakularnog prvog gola na meču. Sa druge strane, Srbija se muči i u uvodnom dijelu meča nije uspjela da napravi dobru akciju.

11:30

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo okršaj Srbije i Japana, borbu za četvrtfinale Svjetskog prvenstva!

11:25

Parovi četvrtfinala!

Već se zna kompletan "kostur" za završnicu turnira. Čeka se još samo jedan tim među osam najboljih na svijetu, a nadamo se da će to mjesto pobedom nad Japancima zauzeti Srbija.

Ovako izgleda četvrtfinale Svjetskog prvenstva u vaterpolu:

  • Grčka - Crna Gora
  • Italija - Srbija/Japan
  • Mađarska - SAD
  • Španija - Francuska
11:20

Rezultati osmine finala!

Već su odigrana tri meča u ovoj fazi turnira, a posljednji će u bazen uskočiti vaterpolisti Srbije i Japana. Prije meča koji nas najviše zanima postignuti su sljedeći rezultati:

  • SAD - Kanada 13:10
  • Australija - Francuska 8:11
  • Hrvatska - Crna Gora 12:13
11:15

Najbolji strijelci turnira!

Srbija je bila izuzetno efikasna u grupnoj fazi, a u prilog tome govori i zanimlujiv podatak. Trenutno prvo mjesto na listi najboljih strijelaca dele dvojica srpskih vaterpolista - Nikola Jakšić i Strahinja Rašović su do sada postigli po 13 pogodaka! 

Izvor: MN PRESS
11:10

Današnji protivnik!

Reprezentacija Japana je domaćin ovogodišnjeg takmičenja, koje se održava u Fukuoki. Isti grad bio je domaćin Svjetskog prvenstva i 2001. godine, kada se slavna generacija jugoslovenskih vaterpolista predvođena Šoštarom, Šefikom, Vujasinovićem, Ikodinovićem, Savićem, Šapićem i ostalima okitila srebrnom medaljom. U finalnom meču bolja je bila Španija.

Tada je Japan bio potpuni autsajder i turnir je završio na posljednjem mestu sa svih šest poraza. U međuvremenu se situacija promijenila, pa su Japanci sada jedna od najboljih ekipa van Evrope - u grupnoj fazi su očekivano upisali poraze protiv Mađarske (16:8) i Hrvatske (17:12), ali su zato deklasirali Argnetinu (20:9). Zbog toga treba biti oprezan pred meč osmine finala.

11:05

Grupna faza!

Reprezentacija Srbije je u grupnoj fazi odigrala tri meča i zabilježila je tri različita ishoda! U prvoj rundi "delfini" su poraženi od Španije (16:14), zatim su ubjedljivo savladali Južnu Afriku (30:5), a u posljednjoj rundi za drugo mjesto igrali su protiv Crne Gore. Nakon 13:13 poslije 32 minuta vaterpola reprezentativci Srbije su boljim izvođenjem penala (4:2) stigli do pobjede i drugog mjesta u grupi.

11:00

Dobar dan!

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra novi meč na Svjetskom prvenstvu u Japanu, a u domaćin će nam biti rival u borbi za četvrtfinale. Meč se igra od 11:30 po srpskom vremenu, a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

UKRATKO

  • Srbija - Japan 16:10
  • Osmina finala
  • Pobjednik ide na Italiju
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije