• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinka umjesto ruke pružila sablju ka Ruskinji: Zbog skandala diskvalifikovana sa Svjetskog prvenstva

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ukrajinka umjesto ruke pružila sablju ka Ruskinji i napravila haos...

 Ukrajinka umjesto ruke pružila sablju prema Ruskinji Izvor: Profimedia/Tadashi MIYAMOTO

Skandal na Svjetskom prvenstvu u mačevanju između ukrajinske i ruske predstavnice. Olga Harlan (Ukrajina) pobijedila je Anu Smirnovu (Rusija) sa 15:7, ali je onda diskvalifikovana. Ruskinja je skinula zaštitinu masku i pružila ruku protivnici, pa je umjesto ruke mačem, odnosno sabljom dotakla po nozi.

Ana je ostala u šoku, odmah se okrenula ka sudijama i tražila pomoć. Olga je otišla sa terena i sve vrijeme joj je dobacivala. Smirnova je gledala ka sudijama zbunjeno i nije znala kako da reaguje. Odmah je ustanovljeno da je prekršila pravila, ali do diskvalifikacije nije došlo tako brzo, čak naprotiv, prošla je nekažnjeno u prvom momentu...

Ruska predstavnica je odbijala da se skloni sa mjesta borbe, čekala je odluku sudija skoro sat vremena, čak su joj donijeli i stolicu. Prvenstveno su žalbe Ruskinje odbijene, Olga nije kažnjena. Međutim, poslije protesta i dugog trajanja cjelokupnog procesa na kraju je donijeta odluka o kazni i diskvalifikaciji.

Pravila mačevanja kažu sljedeće: "Prije početka borba takmičari moraju da izvedu mačevalački pozdrav ka protivniku, sudiji i gledaocima. Kada dođe do posljednjeg udarca borba se ne završava sve dok takmičari ne salutiraju jedan drugom, sudiji i gledaocima. Ukoliko dođe do kršenja pravila, postoje četiri grupe prekršaja od kojih je najteži diskvalifikacija sa turnira i suspenzija sa svih takmičenja u trajanju od 60 dana", navodi se u pravilniku. Pogledajte kako je to izgledalo:

Olga i Ana prve su takmičarke u mačevanju koje su imale borbu jedna protiv druge od kada je krenuo rat u Ukrajini. Zbog toga je Smirnova na Svjetskom prvenstvu nastupila pod neutralnom zastavom, bez ikakvih obilježja Rusije.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Obzirom da je ukrajinka mene nista ne cudi od njih. Oni su bulvalno zatrovana nacija mrznjom i nacizmom. A naj smjesnije je od svega sto ih citava skoro evropa podrzava u tome iako su svi osjetili nacisticki rezim za vrijeme hitlera a Ruse koje su ih oslobodili patnje i ubijanja sada mrze i okrecu im glavu. Bolesno je koliki uticaj imaju mediji na narod koji iz nekog razloga vjeruju zapadnoj propagandi. Ali istina se moze kriti samo odredjeno vrijeme a kad konacno ispliva na vidjelo bice kasno da se poprave odnosi sa Rusijom kojoj su toliko duzni.

Spiro

@RS manje Happy TV-a!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC