• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠARAPOVA PROZIVALA ANU IVANOVIĆ TOKOM MEČA! O tome se i dalje priča: "Izmjeri joj pritisak"

U polufinalu Sinsinatija prije devet godina Ana Ivanović i Marija Šarapova su odigrale spektakularan meč obilježen skandalom.

 Šarapova i Ivanović svađa Izvor: MN Press/Twitter/IdemoAna/printscreen

Čuvene teniserke Ana Ivanović i Marija Šarapova odigrale su na današnji dan - 16. avgusta 2014. - jedan od mečeva koji se i gotovo deceniju kasnije prepričava. U polufinalu Sinsinatija 2014. godine srpska i ruska teniserka priredile su publici u Ohaju spektakl u tri seta, a meč je obilježila i jedna kontroverzna scena sa samog terena. Iako kroz karijeru nisu imale velike sukobe, tokom tog okršaja zakačile su se zbog neumjesnog komentara Marije Šarapove.

Žargosnki rečeno Ruskinja je isprozivala Srpkinju zbog zatraženog medicinskog tajmauta na početku trećeg seta. Nakon što je Ana Ivanović stigla do ubjedljivih 6:2, 5:2, Marija je pokazala inat - osvojila je pet gemova u nizu i poravnala u setovima, što je stvorilo pravu dramu na terenu. Marija je i treći period meča počela bolje, a Ana Ivanović je već u ranoj fazi pozvala doktora jer se nije osjećala najbolje.

Tokom medicinskog tajmauta doktor i fizioterapeut su obavili rutinski pregled, a zatim zamolili srpsku teniserku da joj izmjere pritisak kako bi se uvjerili da je sve u redu. Meč je nastavljen i Marija Šarapova je nekoliko puta imala brejk prednosti, ali kada je Ana Ivanović izjednačila na 4:4 dogodila se jedna od čuvenih scena ženskog tenisa. "Proveri njen krvni pritisak", rekla je Šarapova ka sudiji u stolici, svjesna da Ana neće predati meč i da će se boriti do posljednjeg atoma snage.

"Zaista mi je bilo muka. Mislim da sam danas pojela nešto loše. Stalno sam govorila treneru kako se ne osjećam dobro, kako da se nešto dešava u mom stomaku. Nakupilo se toga u trećem setu i stvarno se nisam dobro osjećala", ispričala je Ana Ivanović nakon meča, iako je u trećem setu imala i neke spektakularne udarce. Ana je stigla do pobjede, a njihov pozdrav na mreži bio je veoma hladan - samo su se rukovale, bez zagrljaja ili razmijenjenih riječi. Ovako je izgledao njihov okršaj:

Tokom rivalstva koje je trajalo od 2006. do 2015. godine Ana i Marija su odigrale 14 međusobnih mečeva, a ruska teniserka je bila ubjedljiva u međusobnom skoru - 10:4. Ana Ivanović je pobjeđivala slavnu Šarapovu u polufinalu Tokija 2007. godine, zatim u polufinalu Rolan Garosa iste godine, a zatim u Rimu i Sinsinatiju tokom 2014. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC