• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske odbojkašice "gaze" u kvalifikacijama za OI - pala i Češka!

Autor Dragan Šutvić

Srbija je razbila i Češku, ali tek sada za srpske odbojkašice zapravo počinje borba za plasman na Olimpijske igre!

 odbojkašice srbije pobijedile češku Izvor: Profimedia/IMAGO

Odbojkašice Srbije nastavile su sa sjajnim igrama i savladale su Češku 3:1 (25:20, 25:22, 30:32, 25:20) i tako upisale četvrtu pobjedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Srpske odbojkašice sada imaju još tri meča do kraja kvalifikacionog tunira, a nalaze se na prvom mjestu svoje grupe i na korak su od odlaska u Pariz.

U prvom setu je srpski tim tek u finišu uspio da prelomi, pošto je nakon dijagonale Sare Lozo Tijana Bošković zaređala dva poena i na kraju je Srbija sa pet poena zaredom došla do prednosti 1:0. U drugom setu je srpski tim poveo na startu, uspjela je da se vrati Češka i da izjednači, ali ponovo je ekipa Đovanija Gvidetija sredinom seta došla do četiri poena prednosti i to je zadržala do kraja.

Najviše je muke bilo u trećem setu kada je Češka nekoliko puta vodila sa tri poena razlike, ali je uspjela Srbija da napravi seriju poena i poslije blok-auta nakon smeča Katarine Lazović bilo je 20:17. Tražio je tajmaut selektor Češke i ipak uspio da produži ovaj meč. Vratila se rivalska selekcija, a onda se ušlo u igru živaca gdje su na kraju Čehinje bile bolje. 

Izvor: MN PRESS

U četvrtom setu je mnogo koncentrisanije i bolje ušao tim Srbije i odmah je napravljena ozbiljna prednost, ali je selektor Gvideti ipak morao da reaguje u jednom momentu kada su protivnice prišle na 16:13. Ipak nije bilo problema do kraja i rutinski je Srbija došla do pobjede.

Srbija je jedina ekipa u kvalfiikacionoj grupi sa četiri pobjede, dok po tri triumfa imaju Kina, Holandija i Dominikanska Republika.

Kanada, Češka, Meksiko i Ukrajina su praktično već sada ispale iz konkurencije za plasman na Olimpijske igre.

Naredni meč srpski tim igra sa Dominikanskom Republikom u petak od 4:00, a sada slijede najteži ispiti - prvo Dominikanska Republika, pa Holandija i Kina. Sa dvije pobjede u te tri utakmice plasman u Pariz će biti osiguran.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC