• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karlos je shvatio - sad Novak odlučuje! Španac propustio šanse i odmah počeo da se kaje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Španski teniser sebi smanjio šanse da se domogne prvog mjesta na ATP listi.

 Karlos Alkaraz teško će prestići Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković tek je počeo pripreme za posljednja tri turnira u sezoni, nakon što je odlučio da propusti turneju u Aziji, a upravo odande stigle su mu dobre vijesti. Njegov prijatelj Grigor Dimitrov pobijedio je Karlosa Alkaraza u osmini finala Šangaja, što može presudno da utiče na konačan izgled ATP liste za kraj 2023. godine.

Novak i Karlos će se do kraja teniske sezone boriti za lidersku poziciju na listi - istina, to nije Đokovićev prioritet - a situacija je veoma jasna. Sada se Novak Đoković mnogo više pita, a toga je svjestan i talentovani španski teniser koji je "zakukao" nakon poraza u Kini.

"Kada imate ovakvu priliku na mastersu, teško je kada je ne iskoristite. Sa ovim porazom mjesto broj jedan na listi je dalje. Biće teže, zakomplikovalo se, ali želim da pokušam. Na narednim turnirima daću sve od sebe da ih osvojim, kako bih imao priliku da godinu završim kao prvi. Propustio sam mnogo prilika da to ostvarim", rekao je Karlos Alkaraz.

Španac će u Bazelu pokušati da osvoji 500 bodova, a zatim ga čekaju dva turnira na kojima će igrati i Novak Đoković. Prvo je na programu Pariz, gdje srpski teniser brani finale iz prošle sezone, a zatim i turnir u Torinu, gdje će igrati osmorica najboljih u ovoj sezoni. Novak će i tamo ići na titulu, kako bi u dobroj formi dočekao Dejvis kup i probao da osvoji trofej sa reprezentacijom Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC