• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kad će Đoković ostati prvi? Alkaraz ga uzalud jurio po Kini - evo šta sad kažu kalkulacije

Novak Đoković može da stigne do 400. nedjelja na vrhu i da ostane prvi i na kraju godine, sad sve zavisi od njega.

 Do kad će Đoković biti prvi na ATP listi Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz izgubio je u Šangaju i to je obradovalo i Novaka Đokovića. Španac je jurio po Kini poene, tražio je način da se približi srpskom igraču na ATP listi i to mu nije dalo rezultat, izgubio je i vrijeme i bodove i put u Aziju neće pamtiti po dobrom. Za to vrijeme srpski as je odmarao i uživao.

Šta ovo sad znači za Novaka? Prosto je, sad sve zavisi od Srbina. Ostala su dva turnira na kojima će obojica učestvovati - Masters u Parizu i završni turnir u Torinu. Sve što je potrebno tamo jeste da Novak igra na svom nivou i da ne ispadne u ranim rundama. Trenutna razlika između njih dvojice je 2.240 poena. Španac je najavio da će igrati u Bazelu (od 23. do 29. oktobra) i tu može da osvoji 500 bodova.

Poslije toga slijedi turnir u Parizu (od 30.10 do 5.11) i ulog je 1.000 bodova, pa završni Masters na kom maksimalno može da se osvoji 1.500 poena, ako se ne izgubi nijedan meč u grupnoj fazi. Pobjeda u grupi donosi 200, u polufinalu 400, a u finalu 500 poena.

Novak je prošle sezone izgubio od Holgera Runea u finalu u Parizu, dok je u Torinu osvojio titulu pobjedom protiv Kaspera Ruda. Njemu će 6. novembra obrisati ukupno 2.100 poena, 600 iz Francuske i 1.500 iz Italije, zato je neophodno da u francuskoj prestonici ostvari dobar rezultat, jer u teoriji tada bi Španac mogao da ga prestigne. Posebno jer on brani ukupno 360 bodova, po 180 iz Bazela i Pariza.

Ukoliko sve ostane ovako Novak bi mogao da dođe do 400 nedjelja na vrhu ATP liste i da obezbijedi prvo mjesto i na kraju godine. S obzirom na to da je naglasio da ga tron ne zanima i da je fokusiran na grend slem titule i na predstojeći Dejvis kup, prva pozicija bila bi samo šlag na tortu za sezonu u kojoj je osvojio tri grend slema i izgubio u finalu Vimbldona poslije drame...

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan1

"Godinama vlada svijetom jedan Srbin sa reketom..."

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC