• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmlađi karatista Svjetskog prvenstva u Budimpešti je reprezentativac BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvog dana Svjetskog šampionata u karateu nastupaju Isidora Borovčanin i Tarik Salkić, reprezentativci Bosne i Hercegovine.

 SP u karateu Budimpešta Izvor: MONDO

Svjetsko prvenstvo u karateu za seniore, koje se održava u prestižnoj areni "Laslo Pap" u Budimpešti, počinje u utorak obilježavajući početak napetih borbi i zapanjujućih karate demonstracija.

Niz takmičara iz različitih zemalja pripremio se za ovaj trenutak, ali među njima se ističe reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je stigla u glavni grad Mađarske prošle nedjelje.

Mladi, ali ambiciozni sportisti bh. tima su ispunjeni entuzijazmom i samopouzdanjem dok se spremaju za predstojeće izazove.
Danas će prvi na tatamiju izaći takmičari u kategoriji katama-pojedinačno.

Među prvima će borbu započeti Isidora Borovčanin, iskusna karatistkinja, i Tarik Salkić, najmlađi član bosanskohercegovačke reprezentacije, koji se takođe ističe kao najmlađi učesnik ovog Svjetskog prvenstva.

Izvor: MONDO

Oboje su iskazali odlučnost da pruže svoj maksimum na ovom globalnom takmičenju, naglašavajući da su spremni za izazov koji ih očekuje.

Nakon završetka takmičenja u kategoriji katama, tatami će ugostiti karateke koji se takmiče u borbama (kumite). U muškoj konkurenciji, u današnjim kvalifikacijama, predstavljaće BiH Mahir Džuho u kategoriji do -84 kg i Anes Bostandžić u kategoriji preko 84 kg.

U ženskoj konkurenciji, Ivona Ćavar će se takmičiti u kategoriji do -68 kg, dok će Stefani Krešić nastupiti u kategoriji preko 68 kg. Iako su ovo mladi takmičari, njihov trud i posvećenost ne mogu biti osporeni.

Njihova mladost, isprepletena sa velikim talentom, obećava svijetlu budućnost, što ih može lansirati u svijetlu sadašnjost već danas.

Dok svijet drži dah i očekuje spektakl borbe, svi ovi takmičari iz Bosne i Hercegovine predstavljaju svoju zemlju s ponosom i odlučnošću da ostvare zapažen rezultat na ovom prestižnom Svjetskom prvenstvu u karateu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC