• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati ruski sportista poginuo u Ukrajini: Bio je dobrovoljac u ratu, život izgubio u Donbasu - izvršavao je zadatak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izgubio je život manje od mjesec dana nakon što je njegova jedinica upućena na front.

 Poginuo Sergej Uvicki Izvor: Youtube/РСБИ/printscreen

Rat u Ukrajini, koji traje već godinu dana, odnio je još jednu sportsku žrtvu. Na izvršenju zadatka u Donbasu preminuo je nekadašnji ruski kjokušin borac Sergej Uvicki, svojevremeno srebrni na Evropskom prvenstvu u karateu! On je kao dobrovoljac u odredu "Sojuz" bio stacioniran na istoku Ukrajine, gdje je izgubio život prilikom jedne operacije.

Odred kojem je Sergej pripadao broji preko 100 ruskih sportista - prije svega onih koji su se bavili borilačkim sportovima prije početka rata. Oni su nakon obavljene obuke u Čečeniji početkom januara ove godine raspoređeni na položaje u Donbasu, gdje Rusija već mjesecima pokušava da zauzme neke od tačaka za koje se smatra da bi mogli da imaju presudan uticaj na ishod kompletnog rata koji se vodi od prošle godine.

"Strašna i tragična vijest, u koju je još uvijek nemoguće povjerovati, zadesila je ruski Kjokušin i cijelu sportsku porodicu naše zemlje. Dok je učestvovao u izvršavanju borbenog zadatka u sastavu dobrovoljačkog odreda RSBI 'Sojuz' poginuo je Sergej Uvicki (41), sekretar Kjokušin saveza Rusije. Sergej se oduvijek odlikovao nepokolebljivom voljom na putu do cilja i nikada nije podlegao poteškoćama. Ovaj gubitak je težak, neblagovremen i nenadoknadiv, a svi smo izgubili bliskog prijatelja, uvijek spremnog da pomogne u svakoj situaciji, talentovanog vođu, čovjeka velikog humora, blistavog osmijeha i beskrajne energije. Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Sergeja i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svijetlu ličnost. Počivaj u miru, uvijek ćemo te se sjećati", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pored Uvickog, pripadnici odreda RSBI "Sojuz" su Sergej Plehanov (dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1), Viktor Gorn (šampion Svjetskog kupa, šampion Evrope), Vsevolod Mohirjev (trener i šef jedne od gradskih kjokušinkai organizacija). Komandant odreda je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC