• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion BiH držao se poluvrijeme, ali više nije moglo: Drugi poraz Izviđača u EHF Ligi Evrope

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izviđač u Ljubuškom doživio drugi poraz na međunarodnoj sceni - favorizovani Fihse Berlin slavio ubjedljivo 34:22, nakon egala u prvom poluvremenu (13:13).

 RK Izviđač Izvor: Promo/RK Izviđač

Drugi meč u EHF Ligi Evrope - drugi poraz za Izviđač.

Ipak, za razliku od prvog duela u Bukureštu, kada ih je deklasirao Dinamo (24:52), mnogo bolji meč izabranici Tonija Čoline odigrali su protiv Fihsea iz Berlina, ali je njemački sastav ipak upisao trijumf u Ljubuškom.

Domaći su u nekoliko navrata vodili u prvih 30 minuta, zatim gubili i četiri razlike, ali prvo poluvrijeme okončano je neriješeno - 13:13.

Poveli su gosti 0:2, ali uslijedilo je odličnih nekoliko napada "skauta", koji su preokrenuli na 3:2. Raspucani Filip Odak donio je prednost Ljubušacima 5:3, ali je potom uslijedila serija njemačkog tima od tri gola, za njihovo vođstvo 5:6.

Nastavili su Nijemci u boljem ritmu. Danska veza Lase Bjedekjer Anderson - Matijas Gidsel, uz pomoć srpskog reprezentativca Mijajla Marsenića, dominirali su do sredine prvog poluvremena, kada je Fihse stekao najveći prednost (6:10), a pomenuti trojac postigao je sedam od tih deset pogodaka.

Čuvali su Nijemci prednost, a onda su dva minuta prije kraja prvog dijela Izviđač stigao do izjednačenja (12:12). Izdržali su domaći, te nakon gola Mihaela Bebeka u posljednjem napadu domaćih na odmor otišli bez zaostatka - 13:13.

Očekivano su rukometaši Fihsea dodali gas u nastavku, pa su relativno brzo stigli do ubjedljive prednosti 16:22.

Marsenić je furiozno ušao u nastavak, postigao dva gola, a onda zaradio crveni karton! Laktom je neoprezno udario Odaka, ali morao je van terena. Shvatio je Srbin da je pogriješio, izvinio se odmah povrijeđenom Odaku, a zatim i publici u Ljubuškom, koja ga je uprkos grubom startu nagradila aplauzom.

Nisu "skauti" imali snage da pariraju rivalu kao u prvom dijelu meča, te su teško uspijevali da prate visok ritam koji je nametnuo gostujući trener Jaron Zivert.

U 40. minutu gosti su stekli "plus osam" (19:27), da bi pet minuta pred kraj stigli i do dvocifrenog vođstva (20:31). U samom finišu i jedan i drugi trener isprobali su mlađe snage, a na kraju je rezultat bio 34:22 u korist Fihsea.

Najefikasniji na meču bio je Gidsel sa sedam golova, dok su po pet dodali Marsenić, Anderson i Tolbring. U poraženom sastavu Diano Ćeško bio je najefikasniji sa pet pogodaka, Bebek je protivničku mrežu zatresao četiri puta, a Odak, Dželilović i Pavlović po tri.

Za Fihse je ovo bio drugi trijumf, s obzirom da su u prvom kolu savladali Šamberi 24:22. Od 20.45 na programu je drugi meč u grupi, u kojem će francuski klub ugostiti rumunski Dinamo.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC