• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedev u odličnoj formi, ali mu Đoković opet pobjegao 4.000 bodova

Kako dominira Novak Đoković, a igra tenis baš kad mora!

 Medvedev savladao Cicipasa u Beču Izvor: Profimedia

Nikada bolje nije igrao Danil Medvedev, a opet ne može da se približi Novaku Đokoviću. Sada je savladao Stefanosa Cicipasa6:4, 7:6 i tako je ušao u polufinale turnira u Beču. Ovo mu je bila 64. pobjeda ove sezone i tako je premašio 63 trijumfa koliko je imao 2021. kada je bio prvi na ATP listi i kada je dostigao najveći broj pobjeda u sezoni do sada. 

U prvom setu je spasio tri brejk lopte u četvrtom gemu Rus, a onda je u sedmom uzeo servis protivniku i riješio set. U drugom setu je propustio priliku da dva puta kada je imao brejk lopte slomi Cicipasa, ali je ipak u taj-brejku trijumfovao sa 8:6 i sada ga u polufinalu čeka bolji iz duela Andreja Rubljova i Janika Sinera. 

U ponedjeljak ukoliko osvoji turnir u Beču i odbrani titulu iz prošle godine Medvedev će imati 7.355 bodova, dok će Novak Đoković dočekati ponedjeljak kao prvi na ATP listi. Biće mu to 397. nedjelja na vrhu svjetskog tenisa sa 11.045 bodova. Vratiće se Novak tada i na teren i to na mastersu u Parizu gdje brani 600 bodova. 

Sa Medvedevom, kao i sa drugim na ATP listi Karlosom Alkarazom Novak može da igra samo u finalu, a iako Rus igra kao nikad u karijeri ne može ni da priđe Srbinu. Razlika između njih dvojice je oko 4.000 poena, što je ekvivalentno osvajaju dva grend slema! Poređenja radi, dok Medvedev ima 64 pobjede Novak je odigrao tek 51 meč.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC