• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rival Novaka Đokovića igrao "tajni meč" u Torinu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak igra sa novim, svježim rivalom koji nema šta da izgubi. Ali nije tačno da nije igrao meč na završnom mastersu!

 Hubert Hurkac prije Novaka igrao tajni mec Izvor: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Novak Đoković će od 14:30 časova odigrati svoj posljednji meč grupne faze na ovogodišnjem završnom mastersu u Torinu, a tu će "juriti" prolazak u drugu fazu. Za sada ima pobjedu nad Holgerom Runeom i poraz od Janika Sinera i mogao bi i sa porazom u posljednem kolu da prođe dalje, ali svakako da će ići na trijumf.

Njegov rival će biti Hubert Hurkač, deveti teniser svijeta koji je upao na turnir poslije povlačenja Stefanosa Cicipasa, ali iako mnogi misle da će ovo Poljaku biti prvi meč u Torinu ove godine to nije slučaj.

Iako na TV-u nije mogao da se vidi, na zahtjev publike novi takmičar je već odigrao jedan meč. Ne zna se njegov rezultat, ne zna se i da li je odigran cijeli meč ili samo jedan dio duela, ali da je Hurkač već igrao u Torinu – igrao je!

PUBLIKA ZVIŽDALA, PA NATJERALA HURKAČA NA TEREN!

Bilo je glasina već pred duel Stefanosa Cicipasa sa Janikom Sinerom u prvom kolu da je Hurkač spreman da ga zamijeni jer Grka muči povreda. Stisnuo je zube Cicipas, odigrao i glatko izgubio, a onda u drugom kolu potrajao nekih 10-15 minuta i poslije dva gema predao meč Holgeru Runeu. Navijači su zbog toga bili bijesni, vidjeli smo kako cijela arena zviždi Grku koji je kasnije morao da se izvinjava. 

"Izvinjavam se svim navijačima i publici koja je danas došla da me podrži i isprati meč. Zaista sam potresen što nisam uspio da završim meč. Šteta je da to mjesto ne ustupim nekome ko može bar da proba da uradi nešto", rekao je Stefanos Cicipas.

Ipak njegovo izvinjenje nije bilo dovoljno već su organizatori hitno morali nekako da smire publiku i da popune rupu u rasporedu. Kako navijači ne bi čekali do 21 čas kada su na teren izašli Đoković i Siner, oni su poslali dvije zamene sa ovog turnira Huberta Hurkača i Tejlora Frica da odigraju egzibicioni meč. Kako je to izgledalo, znaju samo oni koji su bili prisutni!

RIVAL PO MJERI!

Hurkač je već igrao na završnom turniru i to 2021. godine kada je takmičenje takođe bilo u Torinu. Bio je u grupi sa Medvedevom, Zverevom i Beretinijem, a nakon što je izgubio prva dva meča Beretini se povukao. Zamijenio ga je Janik Siner, koji ga je pobijedio u dva seta. Što se tiče mečeva protiv Novaka Đokovića šest puta se sastajao sa Srbinom i svaki put je glatko gubio. 

Kada su počeli da igraju 2019. godine izbacio ga je Srbin sa Vimbldona i Rolan Garosa, dvije godine kasnije ga je dobio na mastersu Parizu, 2022. je Poljak izgbio u Madridu, a ove godine je poražen u Dubaiju i na Vimbldonu. Ipak ima razloga za oprez jer je na posljednjem meču Novak morao protiv Poljaka da igra četiri seta, dva do taj-brejka, jedan u 12 gemova i jedan u 10. Neće biti lako, ali ipak zna se ko je ogroman, ogroman favorit.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC